Snelloopdeur Matex PK

Geschikt voor (zwaar) industriële toepassingen 

De Matex PK is een uiterst robuuste snelloopdeur. Bij het openen wordt het doek omhoog gehesen en vouwt deze zich op. De PK is goed bestand tegen stof, vuil en een hoge windbelasting en verkrijgbaar in grote afmetingen tot 15 meter breed en 10 meter hoog. Dit maakt de PK de een goede keuze voor (zwaar) industriële toepassingen.

De Matex PK is bij uitstek de snelle deur om toe te passen in situaties met veel wind, tocht, onderdruk of overdruk. Hij is windbestendig tegen windstoten tot maar liefst 160 km/h (windklassespecificatie afhankelijk van gekozen configuratie). Dankzij de stalen buizen voering van het doek buigt het doek bij windbelasting of drukverschil minder door. De Matex PK kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Montage aan de buitenzijde regen het gebouw behoort tot de mogelijkheden.

Met een standaard openingssnelheid van 0.6 m/s tot maximaal 2.0 m/s is de PK geschikt om toe te passen op plekken met veel bewegingen.

De Matex PK wordt vaak toegepast binnen de afvalverwerkingsindustrie, (zware) industrie, chemische industrie, composteeringsindustire, agrarische sector en op vliegvelden en scheepswerven.

Belangrijkste specificaties

Snelroldeur Matex PK
Max. deurafmetingen
15000 x 10000 mm (afwijkende afmetingen op aanvraag)
Max. openingsnelheid
0,6 m/sec. optioneel 1,0 m/sec
Doek
900 gr/m2 (17-kleuren)
Frame/Geleiders/Omkasting
Gegalvaniseerd staal, optioneel in RAL-kleur of RVS 441, 304 of 316
Waterdichtheid
Klasse 1
Windklasse
Klasse 1-4
Warmte coëfficiënt doek
U = 6 W/m2K inclusief één rij vensters van 500 mm hoog
Levensduur
1.000.000 cycli volgens EN 12604

Bekijk hieronder alle kenmerken van de Matex PK snelroldeur

Designs en kleuren
Bediening
Aandrijving
Opties
Inbouwtekeningen en technische specificaites

Foto galerij

Projecten waar we trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Windbestendige en robuuste snelroldeur bij afvalverwerker te Berkel

Met groot genoegen delen wij het succesvolle project bij PreZero in Berkel en Rodenrijs, waarbij Matex heeft gezorgd voor de perfecte deuroplossing. Hoge windbestendigheid, snelheid en onderhoudsarme kenmerken stonden centraal in dit project, en dat is precies wat we hebben weten te realiseren.

Tientallen snelroldeuren voor voedselproductieruimtes te Lopik

Met trots presenteren wij het succesvolle montageproject in Lopik, waarbij meer dan 60 deuren zijn geïnstalleerd. In de voedselindustrie spelen voedselveiligheid en energiebesparing een cruciale rol bij de keuze voor high-speed deuren. In opdracht van bouwbedrijf Dijkham te Nijkerk hebben wij de prachtige taak gekregen om de high-speed deuren, sectionaaldeuren en brandwerende deuren te leveren en te monteren voor het project van onze gewaardeerde relatie, Royal A-Ware.

Matex M40 overheaddeur en Snelroldeur voor bouwstraat

Met trots presenteren wij het innovatieve project met de Matex Dag/Nacht-oplossing, waarbij één opening wordt voorzien van twee deuren. Deze oplossing is gekozen door RAB De Meern voor zowel de inrij- als uitrijdeuren van hun locatie. Het complete schakelsysteem maakt het mogelijk om met slechts één schakelaar over te schakelen van een overheaddeur naar een snelroldeur.