Matex dockshelters

Dockshelters voor efficiëntie en duurzaamheid

Een dockshelter is essentiële voorziening om temperatuurverschillen, wind en regen te weren tijdens het laden en lossen van vrachtauto’s bij laadperrons en andere soortgelijke faciliteiten. Ze sluiten de opening tussen gebouwen en vrachtwagens van verschillende formaten af. Goederen en personeel worden zo beter beschermd tegen schommelende temperaturen, stof en puin. Dockshelters helpen ook een stabiele temperatuur binnen de faciliteit te handhaven, wat cruciaal is voor het behoud van bederfelijke goederen.

Matex levert mechanische shelters (flappenmodel), nis-shelters, kussenshelters en opblaasbare dockshelters.

Onze dockshelters zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en efficiëntie. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en extreme weersomstandigheden. De shelters zijn ook snel te installeren en te onderhouden, zodat uw faciliteit zonder onderbrekingen kan functioneren. Wij bieden een reeks maten en configuraties om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Voor alle mogelijke logistieke- of productieprocessen hebben wij een dockshelter die daarbij past.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over de dockshelter qua configuratie of prijs? Dan nodigen wij u van harte uit om contact met onze verkoopafdeling op te nemen. Zij staan klaar om u te voorzien van advies of gedetailleerde informatie. 

Matex Dockshelters

Belangrijkste specificaties 

Matex Dockshelters
Type Dockshelters:
Scharnierend, Opblaasbaar, Mechanisch en in-Nis gemonteerd
Buitenwerkse breedte
Zie specificaties per docksheltertype
Buitenwerkse breedte:
Zie specificaties per docksheltertype
Diepte:
Zie specificaties per docksheltertype
Materiaal Top- en Zijflappen:
3mm dik polyester met dubbellaags PVC coating
Materiaal boven en zijkanten:
0.5 mm dik polyester met enkellaags PVC coating
Algemene opties:
Nummering op het bovengordijn, gele oplijnstrepenstrepen
Opties voor dockshelters met flappen:
Bovengrodijn met meerdere spleten, hoekafdichting met bumpers, extra verstevigde zijgordijnen

Vragen?

Paul Kwakkenbos

Verkoop Buitendienst Noord en Productexpert Dockequipment

Bekijk hieronder de eigenschappen van de Matex dockshelters

Matex dockshelter met scharnierend frame (DSF)
Matex nis shelter
Matex opblaasbare dockshelter (DSO)
Matex flexibele mechanische dockshelter

Meer informatie over Matex dockshelters?

Raadpleeg onze dockequipment experts voor deskundig advies, de actuele prijzen en oplossingen op maat om uw laad- en losproces nog efficiënter te maken.

Vragen?

Paul Kwakkenbos

Verkoop Buitendienst Noord en Productexpert Dockequipment

Matex: uw dockshelter specialist

Naast het verzekeren van optimale veiligheid met onze dockshelters bieden wij u ook maatwerk, deskundig advies en uitstekende service. Bij Matex geloven we in een totaalaanpak, inclusief dockshelter onderhoud en service na levering, voor alle soorten dockshelters. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang een gedetailleerde dockshelter prijsopgave op maat.

Bekijk hier projecten waar we trots op zijn!

Anders gezegd: projecten waar onze klanten gewoon blij van worden. Het lijkt een open deur, maar dat is waar we ons van advies tot en met levering, service en onderhoud hard voor maken!

Bekijk alle projecten

Volbeglaasde overheaddeuren voor de Brandweer

Ontdek de recente renovatie bij Brandweer Driebergen in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Matex opnieuw heeft laten zien dat bedrijfsdeuren meer zijn dan alleen functioneel. In samenwerking met Bouwbedrijf Barten uit Houten hebben we de in- en uitrijdeuren met bovengelegen gevelkozijnen vernieuwd, met aandacht voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Grote overheaddeur (10 bij 8 meter) te Den Oever

Matex heeft onlangs met succes een uitdagend project voltooid in Den Oever, waarbij wij een indrukwekkende overheaddeur van meer dan 10 meter breed en 8 meter hoog hebben geleverd voor een tevreden klant. Dit bevestigt opnieuw dat geen deur te groot is voor Matex, waar dan ook in de Benelux. Onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid blijft onze drijvende kracht in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor al uw deurbehoeften.

Brandwerende schuifdeur met ingebouwde vluchtdeur zonder dorpel

Brandveiligheid vormt een cruciaal aspect in de context van parkeergarages, waar het gebruik van branddeuren, waaronder brandwerende schuifdeuren, frequent wordt ingezet om de verspreiding van brand tussen brandcompartimenten te vertragen. Onlangs heeft Matex met succes bijgedragen aan een project voor een parkeergarage door twee hoogwaardige brandschuifdeuren te leveren.

Grote glazen schuifdeuren te Amsterdam (Werkspoor)

In opdracht van Homines Bouw zijn wij verheugd om ons project voor de Werkspoorhal in Amsterdam te presenteren. Als Matex hebben we met trots samengewerkt aan dit opmerkelijke project, waarbij we twee 2-delige schuifdeuren hebben ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Deze schuifdeuren vormen een essentieel onderdeel van de renovatie en transformatie van de Werkspoorhal, en we zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan dit prestigieuze project.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Inbraakwerende Roldeuren te Rotterdam

Deze roldeuren combineren geavanceerde technologieën met robuuste materialen om inbraakpogingen op doeltreffende wijze te voorkomen. Met de hoogste normen op het gebied van beveiliging, hebben de roldeuren van Matex een stevig en betrouwbaar ontwerp dat bestand is tegen zelfs de meest vastberaden inbraakpogingen. De beveiligingssystemen zijn grondig getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waardoor EECV gemoedsrust heeft in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.