Koop uw brandwerende deur bij Matex

Matex brandwerende deuren

Waarborg veiligheid van uw bedrijf

Bij Matex begrijpen wij het belang van brandwerende deuren voor de veiligheid van uw bedrijf. Bescherming van uw bedrijf begint namelijk met de juiste voorzorgsmaatregelen, zeker op het gebied van brandpreventie. Onze brandwerende deuren zijn ontworpen om uw bedrijf en werknemers te beschermen in geval van een noodsituatie. Met een breed scala aan brandwerende deuren, waaronder schuifdeuren, overheaddeuren, roldeuren en rolschermen, bieden wij uw bedrijf voor iedere situatie optimale bescherming die voldoet aan nationale brandveiligheidsnormen. Ze bieden een bepaalde mate van brandwerendheid, variërend van 60 minuten tot enkele uren, afhankelijk van het model en de specificaties.

Twijfelt u over welke type brandwerende deur het beste past bij uw situatie? Bekijk dan hieronder ons uitgebreide aanbod of neem contact op met een van onze vertegenwoordigers voor persoonlijk advies.

Matex brandwerende deuren

Bekijk onze brandwerende deuren

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend

Waarom Matex kiezen voor uw brandwerende deur?

 • Maatwerk en kwaliteit
  Onze brandwerende deuren worden vervaardigd in Nederland of Europa, met een focus op hoogwaardige materialen en een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.
 • Breed assortiment
  Van brandwerende schuifdeuren tot roldeuren en – schermen, wij bieden een uitgebreid assortiment met de hoogste brandclassificaties.
 • Professionele montage
  Onze ervaren monteurs zorgen voor een vakkundige installatie, zodat uw deur optimaal functioneert.
 • Deskundig advies
  Twijfelt u over welke deur het beste past bij uw situatie? Onze vertegenwoordigers staan klaar om u te adviseren en begeleiden bij uw keuze.

Brandveiligheid vereist expertise: wij helpen u graag verder!

Het waarborgen van brandveiligheid is een gespecialiseerd vak. Daarom is het cruciaal om deskundig advies in te winnen bij het kiezen van de juiste brandwerende deur voor uw bedrijf.

Laat ons u helpen!

Onze ervaren adviseurs staan klaar om u te adviseren over de beste oplossing voor uw brandbeveiligingsbehoeften.

Ik wil graag advies

Breed assortiment

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan brandwerende deuren met de hoogste brandclassificaties. Bij Matex vindt u de perfecte oplossing voor uw brandveiligheidsbehoeften.

Vakkundige montage

Onze ervaren monteurs zorgen voor een vakkundige installatie van uw brandwerende deuren. Met oog voor detail en precisie, garanderen wij een veilige en betrouwbare montage.

Service en onderhoud

Na levering staan wij nog steeds voor u klaar. Met onze service en onderhoud zorgen wij voor een verlengde levensduur van uw brandwerende deuren. Het is belangrijk om branddeuren jaarlijks te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat ze bij een brand zullen functioneren zoals verwacht. Vertrouw op ons voor effectieve reparaties en snelle opvolging bij eventuele storingen.

Brandwerende overheaddeuren

Een brandwerende overheaddeur is een speciaal ontworpen deur die is ontwikkeld om de verspreiding van vuur te voorkomen in gebouwen waar een overheaddeur nodig is, zoals magazijnen, industriële faciliteiten en parkeergarages. Deze deuren bieden een belangrijke brandbescherming en hebben verschillende kenmerken die de veiligheid vergroten.

Onze brandwerende overheaddeuren zijn ontworpen om te voldoen aan strikte brandveiligheidsnormen. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen gedurende een bepaalde periode, variërend van 60 minuten tot enkele uren, afhankelijk van de classificatie van de deur. Dit vertraagt de verspreiding van brand en biedt extra tijd voor evacuatie en brandbestrijding.

Wilt u een brandwerende overheaddeur kopen? Dan adviseren wij u:

Matex brandwerende overheaddeur
Matex brandwerende roldeur

Brandwerende roldeuren

De Matex brandwerende roldeur is speciaal ontworpen voor situaties waar grote deuren nodig zijn, maar de bovenruimte beperkt is. Onze brandwerende roldeuren zijn leverbaar in zeer grote afmetingen tot een maximale opening van ± 70 m2, afhankelijk van het model en de specificaties. Dit type roldeur wordt gebouwd met sterke en brandbestendige materialen, zoals staal of speciale brandwerende composiet bekleding. Ze zijn hierdoor bestand tegen hoge temperaturen en helpen het overslaan van brand te voorkomen.

Wilt u dit type brandwerende deur kopen? Dan adviseren wij u de volgende deuren:

Brandwerende rolschermen

Een brandwerend rolscherm is een type brandscherm dat is ontworpen om brandveiligheid te bieden in gebouwen. Het rolscherm bestaat uit een metalen behuizing waarin een brandwerend doek is opgerold. Bij brand kan het rolscherm automatisch worden geactiveerd door een brandmeldsysteem of rook-/hittemelders.

Net als onze brandwerende deuren, zijn onze rolschermen ontworpen om te voldoen aan strikte brandveiligheidsnormen. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen gedurende een bepaalde periode, zowel in de EW als EI classificering. Door de beperkte benodigde inbouwruimte zijn de Matex brandwerende rolschermen toepasbaar in de meeste situaties.

Benieuwd naar dit type brandwerende deur? Dan adviseren wij u te kijken naar de volgende modellen:

Brandwerend rolscherm van Matex
Brandwerende schuifdeuren van Matex

Brandwerende schuifdeuren

Brandwerende schuifdeuren zijn voorzien van brandwerende eigenschappen, zoals een stevige constructie en afdichtingen om vlammen tegen te houden. Net als al onze branddeuren, zijn onze brandwerende schuifdeuren ook uitgerust met een automatisch sluitmechanisme dat ervoor zorgt dat de deur automatisch sluit bij een brandalarm of door aansturing van een rook-/hittemelder. Dit helpt tegen de verspreiding van brand en rook naar andere delen van het gebouw en biedt mensen de tijd om te evacueren.

Onze brandwerende schuifdeuren zijn geclassificeerd volgens de EW en EI normen. Hierdoor zijn ze toepasbaar in situaties waar hoge brandwerende eisen gevraagd worden.

Op zoek naar een gecertificeerde brandwerende schuifdeur? Dan maakt u met de Matex C – EI(1)60 – EW120 een goede keuze.

Kies voor Matex voor uw brandveiligheid

Naast een optimale brandveiligheid door middel van onze deuren bieden wij u ook maatwerk, deskundig advies en uitstekende service. Bij Matex geloven we in een totaalaanpak, inclusief service en onderhoud na levering, geschikt voor alle typen deuren, ongeacht het merk. Met levensduur verlengend onderhoud, effectieve reparaties en snelle opvolging van storingen, zorgen wij ervoor dat uw brandwerende deur altijd in topconditie blijft. Bovendien streven we ernaar om snel en transparant te zijn in onze communicatie.

Vraag vandaag nog een offerte aan en ontvang een gedetailleerde prijsopgave op maat.

Koop uw brandwerende deur bij Matex