Matex docklevellers

Een vlot laad- en losproces met de Matex docklevellers

Docklevellers zijn essentieel voor bedrijven die regelmatig goederen laden en lossen. Ze zorgen voor een veilige en soepele overgang tussen magazijn en vrachtwagen, waardoor het laad- en losproces vlotter verloopt.

Onze docklevellers zijn van hoogwaardige kwaliteit en ontworpen om lang mee te gaan, maar ook om te passen in het logistieke proces van uw organisatie en geschikt voor het type product dat u laadt of lost. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en voor verschillende maximum dynamisch gewichten dat over de dockleveller beweegt. Hierdoor zijn onze docklevellers geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Of u nu werkt met lichte bestelwagens of zware vrachtwagens, wij hebben altijd het juiste type dockleveller voor u.

Uiteraard is een Matex dockleveller voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder een antislipoppervlak, voet/teen bescherming, dubbele hefcilinder uitvoering, deur-dockleveller beveiliging, noodstop bij onverwachte daling, meebewegend platform met vrachtautovloer, et cetera. Deze voorzieningen helpen om ongelukken en schade te voorkomen, waardoor uw werknemers veilig kunnen werken en uw goederen (voedsel)veilig kunnen worden geladen en gelost.

Kortom, de docklevellers van Matex zijn een must voor uw logistieke omgeving! 

Belangrijkste specificaties 

Matex Docklevellers
Standaardlengtes:
1750 mm, 2000 mm, 2500 mm, 2750 mm, 3000mm, 3500mm, 4000 mm of 4500 mm
Standaardbreedte:
1750 mm, 2000 mm, 2100 mm, 2200 mm, 2250 mm of 2400 mm
Lip-systemen:
Scharnierend of Telescopisch
Lip-opties:
Vlakke kant, afgeschuinde kant, taps toelopend, gesegmenteerd
Lip-dikte
13-15 mm of 15-17 mm (optioneel)
Liplengtes scharnierend:
400 mm (standaard) of 500 mm
Liplengtes telescopisch:
500 mm (standaard) of 1000 mm
Dynamische belastbaarheid:
60 kN (standaard), 80 kN, 100 kN en 150kN (volgens NEN-EN 1398)
Standaardkleuren:
RAL 5010, RAL 7016, RAL 9005
Materiaal Platform:
Tranenplaat 6-8 mm dik (standaard) of 8-10mm dik
Veiligheidsystemen:
Voetbeschermingsplaten, Automatische noodstop, Fall Guard (optioneel)
Materiaal lip:
13/15 mm dik
Oppervlaktebehandeling (Corrosiebescherming):
80 IJM corrosiebescherming C2-M (standaard), -160 IJM corrosiebescherming C-3H, Gegalvaniseerd
Vermogen/aansluiting:
0.75 kW (400V 3 fase, voorzien van CEE-form stekker)

Vragen?

Paul Kwakkenbos

Verkoop Buitendienst Noord en Productexpert Dockequipment

Kenmerken van Matex docklevellers

Uitvoering Lip
Afmetingen en maatvoering
Inbouwframes voor ieder bouwproces
Belasting
Besturing waarbij veiligheid voorgaat
Isolatie en extra uitgebreide uitvoeringen
Uiterlijk en kleur

Advies nodig over Matex docklevellers?


Raadpleeg onze dockequipment experts voor deskundig advies en oplossingen op maat.

Vragen?

Paul Kwakkenbos

Verkoop Buitendienst Noord en Productexpert Dockequipment

Fotogalerij Matex docklevellers

Projecten waar we trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk alle projecten

Volbeglaasde overheaddeuren voor de Brandweer

Ontdek de recente renovatie bij Brandweer Driebergen in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Matex opnieuw heeft laten zien dat bedrijfsdeuren meer zijn dan alleen functioneel. In samenwerking met Bouwbedrijf Barten uit Houten hebben we de in- en uitrijdeuren met bovengelegen gevelkozijnen vernieuwd, met aandacht voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Grote overheaddeur (10 bij 8 meter) te Den Oever

Matex heeft onlangs met succes een uitdagend project voltooid in Den Oever, waarbij wij een indrukwekkende overheaddeur van meer dan 10 meter breed en 8 meter hoog hebben geleverd voor een tevreden klant. Dit bevestigt opnieuw dat geen deur te groot is voor Matex, waar dan ook in de Benelux. Onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid blijft onze drijvende kracht in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor al uw deurbehoeften.

Brandwerende schuifdeur met ingebouwde vluchtdeur zonder dorpel

Brandveiligheid vormt een cruciaal aspect in de context van parkeergarages, waar het gebruik van branddeuren, waaronder brandwerende schuifdeuren, frequent wordt ingezet om de verspreiding van brand tussen brandcompartimenten te vertragen. Onlangs heeft Matex met succes bijgedragen aan een project voor een parkeergarage door twee hoogwaardige brandschuifdeuren te leveren.

Grote glazen schuifdeuren te Amsterdam (Werkspoor)

In opdracht van Homines Bouw zijn wij verheugd om ons project voor de Werkspoorhal in Amsterdam te presenteren. Als Matex hebben we met trots samengewerkt aan dit opmerkelijke project, waarbij we twee 2-delige schuifdeuren hebben ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Deze schuifdeuren vormen een essentieel onderdeel van de renovatie en transformatie van de Werkspoorhal, en we zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan dit prestigieuze project.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Inbraakwerende Roldeuren te Rotterdam

Deze roldeuren combineren geavanceerde technologieën met robuuste materialen om inbraakpogingen op doeltreffende wijze te voorkomen. Met de hoogste normen op het gebied van beveiliging, hebben de roldeuren van Matex een stevig en betrouwbaar ontwerp dat bestand is tegen zelfs de meest vastberaden inbraakpogingen. De beveiligingssystemen zijn grondig getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waardoor EECV gemoedsrust heeft in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.