Matex vouwdeuren

Matex Q vouwdeur

Onze Vouwdeur Matex Q is een horizontaal vouwende deur opgebouwd uit verticale sandwichpanelen. Bij het openen vouwt het deurblad zich naar links en/of rechts van de opening op (zie de beschrijving van de bouwcombinaties onder de details). De deurbladen hangen aan een railsysteem dat boven de opening geplaatst wordt.

De Matex Q is ontworpen voor een lange levensduur en goede thermische isolatie. Het deurblad is sterk en voorzien van meerdere coatinglagen om een lange levensduur te garanderen. De scharnieren en het ophangsysteem worden standaard verzwaard uitgevoerd. Door de dikte van het paneel, gekozen isolatiemateriaal en de extra sterkere en dikke EPDM-rubbers isoleert de deur goed.

Bij horizontale vouwdeuren zien wij minder schades door aanrijding. Doordat de deur vanaf de zijkanten sluit, gebeurt het sluiten in het gezichtsveld van de bestuurder (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een roldeur of overheaddeur). De Q is voorzien van obstakeldetectie en zal niet sluiten als er een obstakel in de opening staat.  Dit maakt de Matex Q een aan te bevelen deur voor een in- uitrit. De Q wordt vaak toegepast als toegangsdeur van bijvoorbeeld een self-storage opslagfaciliteit.

Belangrijkste specificaties

Vouwdeur Matex Q
Maximale deurafmetingen
20000 mm x 6000mm BxH
Deurblad
Sandwichpaneel 56 mm dik polyurethaan
Beglazing
Geisoleerde glasvensters
Aandrijving
Elektrisch of handbediend
Loopdeur mogelijk
Ja
Windbelasting
Klasse 5
Luchtdichtheid
Klasse 5 (o.b.v. 5x5m dichte deur)
Waterdichtheid
Klasse 3 (o.b.v. 5x5m dichte deur)
Thermische isolatie
0,9 w/w/m2c (o.b.v. 5x5m dichte deur)

Bekijk hieronder de eigenschappen van de Matex Q vouwdeur

Panelen (Deurblad)
Beglazing (Vensters)
Loopdeuren
Aandrijving en bediening
Veiligheid