Matex maatwerk deuren & specials

[Subtitel]

Speciale deurconstructies

Sinds de oprichting in 1965 onderscheidt Matex zich als specialist in speciale, industriële deurconstructies. Voor situaties waarin een standaard deur niet toereikend is, ontwerpt onze eigen engineeringsafdeling een passende oplossing. Door vanaf een vroeg stadium mee te denken met de ondernemer, architect of het bouwbedrijf kunnen we voor bijzondere situaties een innovatieve en kosteneffectieve deur aanbieden.

Montage wordt verzorgd door eigen, ervaren en kundige monteurs. Matex werkt met duurzame materialen, goed gereedschap en eigen hoogwerkers.

Eenmaal in bedrijf biedt Matex vakkundig onderhoud, waardoor de deur in goede conditie blijft en de levensduur wordt verlengd. Het storingsteam staat 24/7 tot uw beschikking als er onverhoopt toch eens iets mis gaat.

De voordelen van Matex maatwerk en specials deuren:

  • Al ruim 55 jaar ervaring in speciale deurconstructies.
  • Passende deur voor een bijzondere situatie.
  • Ontwerp, productie, montage en onderhoud in eigen beheer.
  • Klantgericht meedenken naar een goede oplossing.
  • Ontwerp beschikbaar in 3D-model / BIM

Gedegen advies over een speciale deurconstructies

Vanuit onze jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van deuren voor bijzondere situaties kunnen wij u goed bijstaan in het vinden van de juiste deur bij uw situatie. Erik aan de Stegge is onze productexpert in bijzondere deurconstructies.

Ik wil advies inwinnen

(Zeer) Grote deuren

Voor grote hallen als scheepswerven en vliegtuighangars ontwerpt en produceert Matex (zeer) grote deuren. De afmetingen kunnen oplopen tot circa 30 meter in de hoogte en tientallen meters in de breedte. Voor grote deuren worden vaak schuifdeuren, pakdeuren of roldeuren toegepast. Ook hefdeuren en overheaddeuren (met verrijdbare tussenkolommen) worden soms toegepast. De toepassing, inbouwruimte, wensen en eisen bepalen welk deurtype geschikt is. Omdat Matex de deuren zelf ontwerpt en produceert kunnen de deuren worden afgestemd op de uitstraling van het gebouw.

Bekijk het referentieproject

 

Deuren op schepen

Matex ontwerpt en produceert deuren voor toepassing op schepen. Grote deuren worden op bijzondere schepen toegepast om een binnenruim af te schermen. Denk hierbij aan schepen met een helikopterdek of werktuigen aan boord. Vaak wordt er gekozen om aan boord een roldeur toe te passen vanwege de robuustheid en betrouwbaarheid van dit deurtype. Voor deuren op schepen is roestbestendigheid zeer belangrijk. Matex heeft ruime ervaring met het ontwerpen van deuren voor toepassing aan boord van schepen.

Bekijk het referentieproject

Deuren bij kraanbanen

Bij kraanbaansystemen die doorlopen tot buiten de hal kunnen conventionele deuren vaak niet worden toegepast omdat de kraanbaanrails door de deuropening lopen. Matex ontwerpt en produceert speciale deurconstructies die de opening rondom een kraanbaan goed kunnen afsluiten. Bij grote openingen wordt er vaak gekozen voor een schuifdeur in combinatie met een kraanbaanklep. Afhankelijk van de situatie kunnen ook pakdeuren, hefdeuren of vouwdeuren toegepast worden. Veiligheid is bij kraanbaandeuren erg belangrijk. Vaak wordt er gekozen om een interlock systeem met de kraan te realiseren om te voorkomen dat een kraan (bewegende) deurdelen raakt.

Bekijk het referentieproject

Deuren bij zeer brede openingen

Voor zeer brede openingen ontwerpt en produceert Matex meerdelige schuifdeuren en overheaddeuren met verrijdbare tussenkolommen. Omdat deze deurtypes modulair zijn, is er theoretisch geen limiet aan de breedte van de opening. Meerdelige schuifdeuren schuiven horizontaal naast elkaar weg om de opening te openen. Overheaddeuren met verrijdbare tussenkolommen openen omhoog richting het plafond. Na het openen kunnen de tussenkolommen weggereden worden.

Bekijk het referentieproject

Scheepswerfdeuren

Een scheepswerfgebouw vereist vaak een bijzondere deur. Bekende eisen bij deze deuren zijn (zeer) grote afmetingen, afsluiten boven water en (zeer) hoge windbelasting. In de afgelopen 40 jaar heeft Matex veel deuren geleverd bij scheepswerven in binnen- en buitenland.

Een referentieproject is de nieuwbouw van een scheepswerf in Amsterdam waarbij Matex een 30 x 30 meter grote zeildoekdeur heeft geleverd.

Naar het referentieproject

Glazen schuifdeuren

(Grote) industriële schuifdeuren met beglazing behoren tot de mooiste deuren die Matex ontwerpt. Ze worden vaak gekozen voor locaties waar uitstraling belangrijk is, zoals bij winkelcentra of evenementenlocaties. Bij Matex hebben we veel ervaring met het ontwerpen van grote glazen schuif- en hefdeuren. 

Een referentieproject is de verbouwingen van een voormalige fabriekshal in Amsterdam waarbij Matex twee 10 x 12 meter grote beglaaasde schuifdeuren heeft geleverd.

Naar het referentieproject