Matex snelroldeuren (snelloopdeuren)

Ruim assortiment snelroldeuren

Bent u op zoek naar een betrouwbare snelroldeur? Zoek niet verder: Matex biedt een uitgebreid assortiment snelroldeuren, ook bekend als snelloopdeuren. Onze deuren zijn ontworpen om perfect aan te sluiten bij uw logistieke behoeften, zowel voor binnen- als buitengebruik. Bovendien kunnen al onze deuren worden aangepast aan uw specifieke wensen, met een scala aan kleur- en materiaalopties. We bieden zelfs de mogelijkheid om uw bedrijfsnaam, logo of full colour prints op het doek aan te brengen.

Toepassingen van snelroldeuren

Snelroldeuren worden op veel plekken toegepast, maar met name op locaties waar de luchtverplaatsing geminimaliseerd moet worden. Van plekken met grote temperatuurverschillen, omgevingen waar hygiëne extra belangrijk is tot locaties waar vocht, tocht en kou buiten de deur gehouden moeten worden. Denk hierbij aan branches zoals de industrie, detailhandel, voedingsmiddelenindustrie, logistiek of cleanrooms.  

Matex snelroldeuren

Bekijk onze snelroldeuren

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend

Snel, duurzaam en praktisch

Onze meest populaire snelroldeur, de Matex DR, is de ultieme keuze voor organisaties die snelheid, duurzaamheid en praktisch gemak vereisen. Met een openingssnelheid van 2,5 m/s kunnen uw medewerkers efficiënt doorrijden, terwijl er minimaal warmteverlies is of tocht optreedt.

Het doek van de Matex DR is vervaardigd van duurzaam PVC en is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren, eventueel met een venster voor extra zichtbaarheid. We bieden ook isolerende, brandwerende en sectorspecifieke (zoals voor de voedingsmiddelenindustrie) uitvoeringen aan, zodat uw deur perfect aansluit bij uw specifieke behoeften. Tevens is er voor iedere situatie een passende bedieningsoptie voorhanden: van drukschakelaars, afstandsbedieningen en radarsystemen tot inductielussen. Hiermee kunt u de deur eenvoudig aansturen op een manier die het beste past bij uw situatie.

Naast onze populaire DR snelroldeur, raden we u ook aan om onze  Matex Dual Drive snelroldeur te bekijken, welke zeer licht uitgevoerd kan worden en tevens topprestaties levert in snelheid, afmeting en windbestendigheid.

Waarom een Matex snelroldeur?

  • Zelf herstellend ontwerp voor minimale onderbrekingen
    Het gepatenteerde rits systeem zorgt ervoor dat het doek van de snelroldeur zichzelf in de meeste gevallen automatisch terugtrekt in de geleiders na een aanrijding. Dit minimaliseert verstoringen in uw bedrijfsprocessen. 
  • Kosteneffectieve oplossing
    Met een duurzaam PVC doek, een onderhoudsarm frame, de bedieningsmechaniek en de hoge isolatiewaarde bieden onze snelroldeuren een kosteneffectieve oplossing. Ze dragen bij aan lagere energiekosten, verminderd onderhoud en efficiëntere bedrijfsvoering.

Heeft u keuzestress?

Wij helpen u kiezen!

Met ons uitgebreide assortiment snelroldeuren kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Wij bieden persoonlijk advies op maat om u te helpen de beste snelroldeur te kiezen die aansluit bij uw behoeften. 

Ik wil graag advies

Voordelen van een snelroldeur

Snelle opening en sluiting

Snelroldeuren openen en sluiten sneller dan andere type deuren, wat de doorstroming van verkeer verbetert en de productiviteit verhoogt.

Groot formaat

Onze snelroldeuren zijn leverbaar in formaten tot 8 meter breed en 6 meter hoog, zonder dat dit ten koste gaat van snelheid, veiligheid en duurzaamheid.

Speciale uitvoeringen

Voor specifieke sectoren als food, bloemen en chemie bieden wij speciale uitvoeringen die voldoen aan de unieke normen en eisen van elke sector.

Tochtbeperking

Snelroldeuren minimaliseren luchtverplaatsing, wat kan bijdragen aan het handhaven van een constante temperatuur in een ruimte en het beperken van tocht.

Duurzaamheid

Onze snelroldeuren zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn bestand tegen slijtage en beschadiging, wat resulteert in een langere levensduur en minder onderhoudskosten.

Veiligheid

Uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals sensoren en beveiligingen, bieden onze snelroldeuren optimale veiligheid en zijn ze bestand tegen zware omstandigheden.

Veel gestelde vragen over Snelroldeuren

Wat is een snelroldeur?

Een snelroldeur is een deur die snel opent en sluit, waardoor het verkeer van mensen, voertuigen en goederen soepel en efficiënt verloopt. Ze zijn ontworpen voor gebruik in commerciële en industriële omgevingen en kunnen worden aangepast aan verschillende afmetingen en specificaties.

Welke voordelen bieden snelroldeuren?

Snelroldeuren bieden tal van voordelen, waaronder: energiebesparing, minimalisering van luchtverplaatsing, verhoogde veiligheid, verbeterde hygiëne en lagere onderhoudskosten. Ze zorgen ook voor een soepeler verkeer van mensen, voertuigen en goederen, wat leidt tot een hogere productiviteit en efficiëntie.

Wat zijn de geschikte toepassingen van snelroldeuren?

Snelroldeuren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals de industrie, detailhandel, voedingsmiddelenindustrie, logistiek en cleanrooms. Ze worden vaak gebruikt op plaatsen waar luchtverplaatsing moet worden geminimaliseerd, zoals bij hoge temperatuurverschillen, hygiëne of om vocht, tocht en kou buiten de deur te houden.

Onze Thermicroll deuren zijn vrijwel overal toepasbaar: van bedrijfsgebouwen tot parkeergarages. 

Een ander type, de Matex PK snelloopdeur, wordt vaak toegepast in de afvalverwerkingsindustrie, (zware) industrie, chemische industrie, composteeringsindustrie, agrarische sector en op vliegvelden en scheepswerven.

Zijn snelroldeuren veilig in gebruik?

Onze snelroldeuren zijn veilig in gebruik en voldoen aan alle strenge veiligheidsnormen en -voorschriften. Ze zijn voorzien van verschillende veiligheidsfuncties, zoals fotocellen, onderloopbeveiliging en noodstopknoppen.

Kunnen snelroldeuren worden aangepast aan de wensen van de klant?

Uiteraard kunnen wij onze snelroldeuren aanpassen op basis van specifieke wensen van de klant, waaronder kleuren en materialen. Ook kunt u bij ons het doek laten voorzien van uw bedrijfsnaam, logo of een full colour print.

Wilt u een snelroldeur kopen?

Bij Matex begrijpen we dat het kiezen van de juiste snelroldeur een belangrijke beslissing is en daar helpen wij u graag bij. Zo staan onze vertegenwoordigers altijd voor u klaar om advies om maat te geven. Met onze maatwerkservice zorgen we ervoor dat uw deur perfect aansluit bij uw behoeften en deze wordt vervolgens professioneel en vakkundig geïnstalleerd door onze ervaren monteurs.

Ook na de levering bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen service en onderhoud voor alle soorten industriële deuren, zo ook voor uw snelroldeur. Bij Matex staat namelijk kwaliteit, maatwerk en een betrouwbare service gedurende de hele levensduur van uw deur centraal.

Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op!

Bekijk de snelroldeuren van Matex

Projecten waar we trots op zijn

Wij zijn trots op de projecten waar onze klanten ook tevreden en blij mee zijn.
Van advies tot levering en service, we streven er altijd naar om aan alle verwachting te voldoen!

Bekijk onze projecten

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Brandwerende schuifdeur met ingebouwde vluchtdeur zonder dorpel

Brandveiligheid vormt een cruciaal aspect in de context van parkeergarages, waar het gebruik van branddeuren, waaronder brandwerende schuifdeuren, frequent wordt ingezet om de verspreiding van brand tussen brandcompartimenten te vertragen. Onlangs heeft Matex met succes bijgedragen aan een project voor een parkeergarage door twee hoogwaardige brandschuifdeuren te leveren.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Windbestendige en robuuste snelroldeur bij afvalverwerker te Berkel

Met groot genoegen delen wij het succesvolle project bij PreZero in Berkel en Rodenrijs, waarbij Matex heeft gezorgd voor de perfecte deuroplossing. Hoge windbestendigheid, snelheid en onderhoudsarme kenmerken stonden centraal in dit project, en dat is precies wat we hebben weten te realiseren.

Tientallen snelroldeuren voor voedselproductieruimtes te Lopik

Met trots presenteren wij het succesvolle montageproject in Lopik, waarbij meer dan 60 deuren zijn geïnstalleerd. In de voedselindustrie spelen voedselveiligheid en energiebesparing een cruciale rol bij de keuze voor high-speed deuren. In opdracht van bouwbedrijf Dijkham te Nijkerk hebben wij de prachtige taak gekregen om de high-speed deuren, sectionaaldeuren en brandwerende deuren te leveren en te monteren voor het project van onze gewaardeerde relatie, Royal A-Ware.

Matex M40 overheaddeur en Snelroldeur voor bouwstraat

Met trots presenteren wij het innovatieve project met de Matex Dag/Nacht-oplossing, waarbij één opening wordt voorzien van twee deuren. Deze oplossing is gekozen door RAB De Meern voor zowel de inrij- als uitrijdeuren van hun locatie. Het complete schakelsysteem maakt het mogelijk om met slechts één schakelaar over te schakelen van een overheaddeur naar een snelroldeur.