Snelroldeuren (Snelloopdeuren)

Matex Snelroldeuren (Snelloopdeuren)

Bent u ook op zoek naar een snelroldeur? Zoek niet verder want Matex heeft een ruim assortiment aan snelroldeuren, waarvan er altijd wel één bij uw (logistieke) situatie past. De deuren zijn compleet uitgerust en geschikt voor binnen en/of buiten gebruik. Natuurlijk kunnen alle deuren met kleur- en materiaalmogelijkheden naar uw hand worden gezet. Ook kunnen wij desgewenst het doek voorzien van uw bedrijfsnaam, logo of zelfs full colour print.

Snelroldeuren worden overal toegepast, maar met name op plaatsen waar luchtverplaatsing geminimaliseerd moet worden. Bijvoorbeeld bij hoge temperatuurverschillen, hygiëne of om vocht, tocht en kou buiten de deur te houden. Denk hierbij aan branches zoals de industrie, detailhandel, voedingsmiddelenindustrie, logistiek of aan cleanrooms.

 

Bekijk onze snelroldeuren

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend

Snel, duurzaam en praktisch

De Matex Snelroldeur DR is niet voor niets onze meest verkochte snelroldeur. De DR heeft alles wat een snelroldeur nodig heeft. Met 2,5 m/s aan snelheid kunnen uw medewerkers doorrijden en komt er minimale kou of warmte binnen.

Het doek is van duurzaam PVC en leverbaar in verschillende diktes en kleuren. Desgewenst met een venster. Waar nodig is een isolerende, brandwerende of sectorspecifieke (bijv. food) uitvoering beschikbaar.

Voor elke situatie is er een passende bedieningsoptie voorhanden. Van drukschakelaars, afstandsbedieningen en radarsystemen tot inductielussen.

De DR Snelroldeur is de oplossing voor uw organisatie waar snelheid, duurzaamheid en praktisch gemak nodig zijn. 

Waarom een Matex snelroldeur?

  • Zelf herstellend: Het gepatenteerde ritssysteem zorgt in de meeste gevallen dat bij een aanrijding het doek vanzelf weer in de geleiders terugkomt. Dat zorgt voor minimale verstoringen van uw bedrijfsproces. 
  • Lage kosten: Het duurzame PCV doek, het onderhoudsarme frame en bedieningsmechaniek samen met de hoge isolatiewaarde hebben een gunstige invloed op de kosten voor energie, onderhoud en operatie. 

Teveel keuze?

Wellicht teveel om uit te kiezen. We helpen u graag met een een persoonlijk advies wat voor u de beste snelroldeur is. 

Graag. Bel me.

De voordelen van een snelroldeur:

Snel openen en sluiten

Snelroldeuren openen en sluiten sneller dan andere type deuren. Dit kan de doorstroom van verkeer verbeteren en de productiviteit verhogen.

Grootformaat

De snelroldeuren zijn leverbaar tot 8 meter breed en 6 meter hoog. Ook bij die formaten is de snelheid, veiligheid en duurzaamheid gegarandeerd.

Specale eisen

Voor specifieke sectoren als food, bloemen en chemie. Met elk hun eigen normen en eisen zijn er speciale uitvoeringen leverbaar die aan die eisen voldoen.

Beperk tocht

Beperking van tocht: Snelroldeuren kunnen luchtverplaatsing tot een minimum beperken. Dit kan bijvoorbeeld bijdragen aan het behoud van een constante temperatuur in een ruimte.

Duurzaamheid

Snelroldeuren zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn gebouwd om bestand te zijn tegen slijtage en beschadiging. Dit kan bijdragen aan een langere levensduur en minder onderhoudskosten.

Veiligheid

Snelroldeuren zijn uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals sensoren en beveiligingen om ongevallen te voorkomen. Daarnaast zijn ze robuust en kunnen ze bestand zijn tegen zware omstandigheden

Veel gestelde vragen over Snelroldeuren:

Vraag: Wat is een snelroldeur?

Antwoord: Een snelroldeur is een deur die snel opent en sluit, waardoor het verkeer van mensen, voertuigen en goederen soepel en efficiënt verloopt. Ze zijn ontworpen voor gebruik in commerciële en industriële omgevingen en kunnen worden aangepast aan verschillende afmetingen en specificaties.

Vraag: Welke voordelen bieden snelroldeuren?

Antwoord: Snelroldeuren bieden tal van voordelen, waaronder: energiebesparing, minimalisering van luchtverplaatsing, verhoogde veiligheid, verbeterde hygiëne en lagere onderhoudskosten. Ze zorgen ook voor een soepeler verkeer van mensen, voertuigen en goederen, wat leidt tot een hogere productiviteit en efficiëntie.

Vraag: Wat zijn de geschikte toepassingen van snelroldeuren?

Antwoord: Snelroldeuren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals de industrie, detailhandel, voedingsmiddelenindustrie, logistiek en cleanrooms. Ze worden vaak gebruikt op plaatsen waar luchtverplaatsing moet worden geminimaliseerd, zoals bij hoge temperatuurverschillen, hygiëne of om vocht, tocht en kou buiten de deur te houden.

Vraag: Zijn snelroldeuren veilig in gebruik?

Antwoord: Ja, snelroldeuren zijn veilig in gebruik en voldoen aan de strenge veiligheidsnormen en -voorschriften. Ze zijn voorzien van verschillende veiligheidsfuncties zoals fotocellen, onderloopbeveiliging en noodstopknoppen.

Vraag: Kunnen snelroldeuren worden aangepast aan de wensen van de klant?

Antwoord: Ja, snelroldeuren kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant, zoals kleuren en materialen. Ook kan het doek worden voorzien van bedrijfsnaam, logo of zelfs een full colour print.

Projecten waar we trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Windbestendige en robuuste snelroldeur bij afvalverwerker te Berkel

Met groot genoegen delen wij het succesvolle project bij PreZero in Berkel en Rodenrijs, waarbij Matex heeft gezorgd voor de perfecte deuroplossing. Hoge windbestendigheid, snelheid en onderhoudsarme kenmerken stonden centraal in dit project, en dat is precies wat we hebben weten te realiseren.

Tientallen snelroldeuren voor voedselproductieruimtes te Lopik

Met trots presenteren wij het succesvolle montageproject in Lopik, waarbij meer dan 60 deuren zijn geïnstalleerd. In de voedselindustrie spelen voedselveiligheid en energiebesparing een cruciale rol bij de keuze voor high-speed deuren. In opdracht van bouwbedrijf Dijkham te Nijkerk hebben wij de prachtige taak gekregen om de high-speed deuren, sectionaaldeuren en brandwerende deuren te leveren en te monteren voor het project van onze gewaardeerde relatie, Royal A-Ware.

Matex M40 overheaddeur en Snelroldeur voor bouwstraat

Met trots presenteren wij het innovatieve project met de Matex Dag/Nacht-oplossing, waarbij één opening wordt voorzien van twee deuren. Deze oplossing is gekozen door RAB De Meern voor zowel de inrij- als uitrijdeuren van hun locatie. Het complete schakelsysteem maakt het mogelijk om met slechts één schakelaar over te schakelen van een overheaddeur naar een snelroldeur.