Matex overheaddeuren

Op maat gemaakte overheaddeuren

Matex levert op maat gemaakte overheaddeuren van de hoogste kwaliteit voor commerciële toepassingen. Onze overheaddeuren kunnen worden geconfigureerd met verschillende opties om aan uw esthetische en functionele eisen te voldoen. Overheaddeuren kunnen worden voorzien van beglazing, extra isolatie en loopdeuren. We kunnen ze leveren in een breed assortiment standaardkleuren én in elke kleur naar wens. Er zijn ook verschillende paneelafwerkingen beschikbaar. Matex heeft altijd de overheaddeur die écht past voor u. 

Hieronder vindt u informatie over de varianten overheaddeuren die Matex levert én informatie om te helpen bij het kiezen van de passende voor uw bedrijf.

Bekijk onze overheaddeuren

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend

Overheaddeuren met glas

Overheaddeuren kunnen worden voorzien van glas, uiteenlopend van één strook beglazing (een glassectie) tot een volledig beglaasde deur. Het glas zorg voor meer natuurlijk daglicht binnen en een prettige doorkijk naar buiten.

Overheaddeuren met enkele glassecties nomen wij de Matex M40P (40 mm geïsoleerde panelen) en Matex M80P (80 mm extra geïsoleerde panelen)

Meer over de M40P  Meer over de M80P

Overheaddeuren die voor het grootste deel uit glassecties bestaan nomen wij de Matex M40F (40 mm panelen) en Matex M80P (80 mm panelen)

Meer over de M40F   Meer over de M80F

 

Snelle overheaddeuren

Standaard overheaddeuren openen en sluiten met ongeveer 200 mm per seconde. Dat is voor veel situaties snel genoeg. Voor situaties waar een snellere deur gewenst is, bijvoorbeeld als de deur vaak gebruikt wordt, heeft Matex de snelle overheaddeur M40 Sprint. Deze opent met snelheden tot 1000 mm per seconde. Snel openen en sluiten zorgt voor minder energieverlies en tocht. En het is natuurlijk ook erg handig! Snelle overheaddeuren zien we daarom vaak bij parkeergarages, bouwstraten, wasstraten en logistieke bedrijven. Matex levert naast snelle overheaddeuren ook snelle rol- en pakdeuren.

Meer over de M40 Sprint

Meer over snelle rol- en pakdeuren

Vraag het de experts in Bedrijfsdeuren en Dockequipment:

Vragen over overheaddeuren? Vraag het de experts!

Overheaddeuren zijn de vaakst toegepaste bedrijfsdeur in Nederland. Dankzij diverse configuratiemogelijkheden (kleuren, beglazing, loopdeur en isolatie) is er voor veel situaties een passende overheaddeur. Hulp nodig bij de keuze voor je juiste variant? Onze vertegenwoordigers helpen graag.

Bel +31 (0)30 227 1111

Mail sales@matex.nl

Geïsoleerde overheaddeuren

Overheaddeuren dagen bij aan de isolatie van het gebouw. Standaard zijn overheaddeuren opgebouwd uit sandwichpanelen van 40 mm dik. Overheaddeuren zijn ook verkrijgbaar in panelen van 80 mm dik. Voor extra isolatie zijn overheaddeuren beide paneeldiktes ook verkrijgbaar in een thermisch onderbroken variant. Bij overheaddeuren met thermisch onderbroken panelen worden extra isolerende materialen toegepast.

Meer over de Matex M40 ISO

Meer over de Matex M80P

Bedrijfsdeuren van Matex

Overheaddeuren met loopdeur

Al onze niet-brandwerende overheaddeuren kunnen worden uitgevoerd met een loopdeur. Dankzij de loopdeur hoeven voetgangers de overheaddeur niet te openen en lopen ze sneller naar binnen en buiten. De loopdeur kan in de deur geplaatst worden. Het is ook mogelijk om een loopdeur in dezelfde uitstraling naast de overheaddeur te plaatsen. We noemen dit een overheaddeur met vaste loopdeurpui.

Meer over de Matex M40P

Brandwerende overheaddeuren

Brandwerende overheaddeuren worden toegepast om brandcompartimenten tussen bedrijfsruimtes bij brand te kunnen afsluiten. Zo voorkomen ze dat de brand binnen een gebouw zich kan uitbreiden. Matex Brandwerende overheaddeuren zijn verkrijgbaar in verschillende classificaties, waaronder EI(1) EI(2) met een brandvertragingstijd tot 90 minuten. Bij de keuze voor een brandwerende deur is het belangrijk om te voldoen aan de geldende eisen en u daarover goed de laten adviseren. 

Meer over brandwerende deuren

De voordelen van een overheaddeur

Prijs-kwaliteitverhouding

Overheaddeuren zijn breed toepasbaar en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. De kosten voor aanschaf en onderhoud zijn in vergelijking met andere deurtypes gunstig.

Lange levensduur

Overheaddeuren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen slijtage en weersinvloeden en hebben een lange levensduur.

Energie-efficiëntie

Overheaddeuren kunnen helpen de energiekosten van uw bedrijf te verlagen door warmteverlies te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende isolatieopties.

Gemak

Overheaddeuren worden vaak uitgevoerd met een elektrische aandrijving en bediend met drukknoppen. Ze kunnen optioneel bediend worden met afstandbedieningen, radar-sensoren, inductielussen en bediening via een app.

Veelzijdigheid

Overheaddeuren zijn verkrijgbaar in afmetingen tot 10x10 meter en verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Ze kunnen onder andere worden voorzien van loopdeuren, beglazing en een elektrische aandrijving. Zo past de deur altijd bij het gebouw en uw gebruikswensen.

Beveiliging

Overheaddeuren zijn verkrijgbaar in verschillende beveiligingsklassen om bescherming tegen inbraak te bieden. Ook zijn ze voorzien van diversie veiligheidsystemen om ongelukken te voorkomen.

Veel gestelde vragen over overheaddeuren

Wat is een overheaddeur?

Een overheaddeur is een deur die zich opent door verticaal omhoog te bewegen en indien nodig langs het plafond weg te draaien. Het is een veelvoorkomende bedrijfdeur. Je ziet ze erg vaak in de buitengevels van bedrijfsgebouwen. Deze deuren worden vaak gebruikt in commerciële, industriële en residentiële gebouwen vanwege hun duurzaamheid, veiligheid en gemak.

Wat zijn de voordelen van overheaddeuren?

Enkele voordelen van overheaddeuren zijn onder meer hun robuuste constructie, energie-efficiëntie, geluidsisolatie, veiligheid en gemakkelijk onderhoud. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan verschillende behoeften te voldoen. Ook hebben overheaddeuren een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Welke soorten overheaddeuren zijn er?

Overheaddeuren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, Zo zijn er overheaddeuren met glasvensters, overheaddeuren met extra isolatie, overheaddeuren met een loopdeur en overheaddeuren die extra snel openen. Ook zijn er brandwerende overheaddeuren die bedoeld zijn om een brandwerende scheiding tussen brandcompartimenten te realiseren.

Zijn overheaddeuren energiezuinig?

Ja, overheaddeuren zijn vaak energiezuinig omdat ze zijn gemaakt van materialen met hoge isolatiewaarden. Ze helpen de binnentemperatuur van een gebouw te reguleren en kunnen de kosten van verwarming en koeling verlagen.

Zijn overheaddeuren veilig?

Ja, overheaddeuren zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze kunnen worden geleverd met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals fotocellen, veiligheidssensoren en noodstopschakelaars, om ongevallen te voorkomen.

Kunnen overheaddeuren worden aangepast aan de behoeften van mijn bedrijf?

Ja, overheaddeuren kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Ze kunnen worden geconfigureerd met verschillende opties, zoals ramen, loopdeuren, kleuren en patronen, om aan uw esthetische en functionele eisen te voldoen.

Moet ik mijn overheaddeuren regelmatig onderhouden?

Ja, het is belangrijk om uw overheaddeuren regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren en veilig zijn. Dit omvat het inspecteren van de deuren op slijtage en schade, het smeren van de bewegende delen en het vervangen van eventuele beschadigde onderdelen.

Waar kan ik overheaddeuren kopen?

U kunt overheaddeuren kopen bij gespecialiseerde bedrijven die zich richten op de verkoop en installatie van deuren. Het is belangrijk om een bedrijf te kiezen dat ervaring heeft met overheaddeuren en kwaliteitsproducten biedt.

Heeft u al een overheaddeur, maar is deze na jarenlange trouwe dienst aan vervanging toe? Dan kunt u hier meer lezen over hoe het vervangingsproces van een overheaddeur bij Matex verloopt.

Projecten waar we trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Volbeglaasde overheaddeuren voor de Brandweer

Ontdek de recente renovatie bij Brandweer Driebergen in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Matex opnieuw heeft laten zien dat bedrijfsdeuren meer zijn dan alleen functioneel. In samenwerking met Bouwbedrijf Barten uit Houten hebben we de in- en uitrijdeuren met bovengelegen gevelkozijnen vernieuwd, met aandacht voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Grote overheaddeur (10 bij 8 meter) te Den Oever

Matex heeft onlangs met succes een uitdagend project voltooid in Den Oever, waarbij wij een indrukwekkende overheaddeur van meer dan 10 meter breed en 8 meter hoog hebben geleverd voor een tevreden klant. Dit bevestigt opnieuw dat geen deur te groot is voor Matex, waar dan ook in de Benelux. Onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid blijft onze drijvende kracht in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor al uw deurbehoeften.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Matex M40 overheaddeur en Snelroldeur voor bouwstraat

Met trots presenteren wij het innovatieve project met de Matex Dag/Nacht-oplossing, waarbij één opening wordt voorzien van twee deuren. Deze oplossing is gekozen door RAB De Meern voor zowel de inrij- als uitrijdeuren van hun locatie. Het complete schakelsysteem maakt het mogelijk om met slechts één schakelaar over te schakelen van een overheaddeur naar een snelroldeur.