Matex overheaddeuren

Op maat gemaakte overheaddeuren

Overheaddeur kopen? Matex levert op maat gemaakte overheaddeuren van de hoogste kwaliteit voor commerciële toepassingen. Onze overheaddeuren, ook wel sectionaaldeuren genoemd, kunnen worden geconfigureerd met verschillende opties  om aan uw esthetische en functionele eisen te voldoen, waaronder beglazing, extra isolatie of een loopdeur. Tevens heeft u bij de koop van een overheaddeur van Matex naast onze standaardkleuren keuze uit elke kleur naar wens. Uiteraard hebben wij ook verschillende paneelafwerkingen beschikbaar. Kortom, wij kunnen altijd een overheaddeur leveren die écht past bij uw situatie.

Onze specialiteit: maatwerkoplossingen

Bij Matex streven we ernaar om maatwerkoplossingen te bieden die aansluiten bij uw unieke situatie. Onze ervaren engineering afdeling staat klaar om overheaddeuren te ontwerpen die voldoen aan al uw specifieke behoeften en wensen. Of het nu gaat om afmetingen, functionaliteit of design, wij leveren altijd oplossingen op maat die perfect passen bij uw bedrijf.

Weet u niet precies welke deur geschikt is voor uw bedrijf? Onderstaand vindt u een overzicht van welke type overheaddeuren Matex kan leveren én informatie om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bekijk onze overheaddeuren

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend

Overheaddeuren met glas

Wanneer u een overheaddeur bij Matex koopt, kan deze uiteraard voorzien worden van glas. Uiteenlopend van één strook beglazing (een glassectie) tot een volledig beglaasde deur. Het voordeel van een overheaddeur met glas is dat ze binnen voor meer natuurlijk daglicht zorgen en een prettige doorkijk geven naar buiten.

Wilt u een overheaddeur met enkele glassecties kopen? Dan adviseren wij u:

Daarnaast leveren wij ook overheaddeuren die voor het grootste deel uit glassecties bestaan. Dit zijn de volgende typen:

Matex overheaddeur met glas
Snelle overheaddeuren van Matex

Snelle overheaddeuren

Standaard overheaddeuren openen en sluiten met ongeveer 200 mm per seconde. Voor veel situaties is dat snel genoeg. Voor situaties waar een snellere deur gewenst is, bijvoorbeeld als de deur vaak gebruikt wordt, heeft Matex de M40 Sprint. Dit is een overheaddeur met snelheden tot 1000 mm per seconde. Naast het feit dat dit natuurlijk erg handig is, levert dit ook als voordeel op dat er minder energieverlies en tocht is. Met die reden worden snelle overheaddeuren vaak gekocht voor parkeergarages, bouwstraten, wasstraten en logistieke bedrijven.

Is de snelle overheaddeur toch niet helemaal waar u naar op zoek bent? Wij leveren ook snelle rol- en pakdeuren .

Advies nodig over bedrijfsdeuren en dockequipment?

Raadpleeg onze experts voor deskundig advies en oplossingen op maat.

Vragen over onze overheaddeuren?

Neem contact op met onze experts!

Overheaddeuren zijn de meest toegepaste bedrijfsdeuren in Nederland. Mede dankzij onze vele configuratiemogelijkheden (kleur, beglazing, loopdeur en isolatie) hebben wij voor iedere situatie een passende deur. Wilt u meer informatie over de verschillende types of heeft u hulp nodig bij uw keuze wanneer u een overheaddeur wilt kopen? Neem dan contact met ons op, onze vertegenwoordigers helpen u graag.

Bel: +31 (0)30 227 1111

Mail: sales@matex.nl

Geïsoleerde overheaddeuren

Op zoek naar een geïsoleerde overheaddeur? Ook dan bent u bij Matex aan het juiste adres. Zoals u wellicht weet dragen overheaddeuren bij aan de isolatie van een gebouw. Standaard zijn overheaddeuren opgebouwd uit sandwichpanelen van 40 mm dik. Onze overheaddeuren zijn echter ook beschikbaar in panelen van 80 mm dik.

Voor extra isolatie zijn onze overheaddeuren in beide paneeldiktes ook verkrijgbaar als een thermisch onderbroken variant. Bij dit type worden extra isolerende materialen toegepast om tot het gewenste resultaat te komen.

Wilt u een geïsoleerde overheaddeur kopen? Dan adviseren wij u de volgende typen:

Bekijk de geïsoleerde overheaddeur van Matex
Bedrijfsdeuren van Matex

Overheaddeuren met loopdeur

Al onze niet-brandwerende overheaddeuren kunnen worden uitgevoerd met een loopdeur. Hierdoor hoeven voetgangers de overheaddeur niet te openen en lopen ze sneller naar binnen en buiten. Koopt u een overheaddeur bij Matex met loopdeur, dan kunnen wij deze uiteraard in dezelfde uitstraling naast de overheaddeur plaatsen. Dit wordt ook wel een overheaddeur met vaste loopdeurpui genoemd. De loopdeur kan echter ook in de overheaddeur geplaatst worden.

Benieuwd naar dit type overheaddeur? Dan adviseren wij u te kijken naar de Matex 40P.

Brandwerende overheaddeuren

Brandwerende overheaddeuren worden toegepast om brandcompartimenten tussen bedrijfsruimtes bij brand te kunnen afsluiten. Hiermee wordt voorkomen dat de brand zich binnen een gebouw kan uitbreiden. De brandwerende overheaddeuren van Matex zijn verkrijgbaar in verschillende classificaties, waaronder EI(1) EI(2) met een brandvertragingstijd tot 90 minuten. Brandwerende overheaddeur kopen? Dan is het belangrijk dat u bij uw keuze rekening houdt met de geldende eisen en u zich hierover goed laat adviseren. Uiteraard helpen wij u daar graag bij.

Krijg meer informatie over brandwerende deuren.

Brandwerende overheaddeuren van Matex

De voordelen van een Matex overheaddeur

Prijs-/kwaliteitverhouding

Onze overheaddeuren zijn breed toepasbaar en hebben een goede prijs-/kwaliteitverhouding. De kosten voor de aanschaf en het onderhoud zijn in vergelijking met andere deurtypes gunstig.

Lange levensduur

Bij ons bent u verzekerd van een overheaddeur die gemaakt is van hoogwaardige materialen met een lange levensduur. Zo zijn de deuren bestand tegen slijtage en weersinvloeden, wat de levensduur verlengt.

Energie-efficiëntie

Met onze overheaddeuren kunt u de energiekosten van uw bedrijf verlagen door warmteverlies te verminderen. De deuren zijn dan ook verkrijgbaar met verschillende isolatieopties.

Gemak

Dit type deur wordt vaak uitgevoerd met een elektrische aandrijving en wordt bediend met drukknoppen. Optioneel kunnen ze ook bediend worden met afstandsbedieningen, radarsensoren, inductielussen en via een app.

Veelzijdigheid

Wanneer u bij Matex een overheaddeur koopt heeft u de keuze uit afmetingen tot 10 x 10 meter, diverse kleuren en stijlen. Tevens kunt u de deur voorzien van loopdeur, beglazing en een elektrische aandrijving.

Beveiliging

De Matex overheaddeuren zijn verkrijgbaar in diverse beveiligingsklassen om bescherming tegen inbraak te bieden. Uiteraard zijn de deuren ook voorzien van verschillende veiligheidssystemen om ongelukken te voorkomen.

Veel gestelde vragen over overheaddeuren

Bent u van plan een overheaddeur te kopen, maar heeft u nog vragen? Dan helpen wij u graag op weg. Hieronder vindt u een overzicht van de veelvoorkomende vragen die wij vaak krijgen over overheaddeuren. Uiteraard staat het u ook altijd vrij om direct contact met ons op te nemen. Onze vertegenwoordigers staan graag voor u klaar en geven antwoord op al uw vragen.

Wat is een overheaddeur?

Een overheaddeur, ook wel sectionaaldeur genoemd, is een deur die zich opent door verticaal omhoog te bewegen en indien nodig langs het plafond weg te draaien. Het is een veelvoorkomende bedrijfsdeur in Nederland. Je ziet ze erg vaak in de buitengevels van bedrijfsgebouwen. Deze deuren worden vaak gebruikt in commerciële, industriële en residentiële gebouwen vanwege hun duurzaamheid, veiligheid en gemak.

Wat zijn de voordelen van overheaddeuren?

Enkele voordelen zijn onder meer de robuuste constructie, energie-efficiëntie, geluidsisolatie, veiligheid en gemakkelijk onderhoud. De deuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan diverse behoeften te voldoen. Ook is de prijs-/kwaliteitverhouding gunstig bij dit type.

Welke soorten overheaddeuren zijn er?

Overheaddeuren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, Zo zijn er overheaddeuren met glasvensters, extra isolatie, een loopdeur en overheaddeuren die extra snel openen. Ook zijn er brandwerende modellen die bedoeld zijn om een brandwerende scheiding tussen brandcompartimenten te realiseren.

Zijn overheaddeuren energiezuinig?

Vaak zijn overheaddeuren energiezuinig omdat ze zijn gemaakt van materialen met hoge isolatiewaarden. Ze helpen de binnentemperatuur van een gebouw te reguleren en kunnen de kosten van verwarming en koeling verlagen.

Zijn overheaddeuren veilig?

Overheaddeuren worden ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze kunnen worden geleverd met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals fotocellen, veiligheidssensoren en noodstopschakelaars, om ongevallen te voorkomen.

Kunnen overheaddeuren worden aangepast aan de behoeften van mijn bedrijf?

Ja, onze overheaddeuren kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Ze kunnen worden geconfigureerd met verschillende opties, zoals ramen, loopdeuren, kleuren en patronen, om aan uw esthetische en functionele eisen te voldoen.

Moet ik mijn overheaddeuren regelmatig onderhouden?

Het is belangrijk om uw overheaddeuren regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren en veilig zijn. Dit omvat het inspecteren van de deuren op slijtage en schade, het smeren van de bewegende delen en het vervangen van eventuele beschadigde onderdelen.

Waar kan ik overheaddeuren kopen?

U kunt overheaddeuren kopen bij gespecialiseerde bedrijven, waaronder Matex, die zich richten op de verkoop en installatie van deuren. Het is belangrijk om een bedrijf te kiezen dat ervaring heeft met overheaddeuren en kwaliteitsproducten biedt.

Heeft u al een overheaddeur, maar is deze na jarenlange trouwe dienst aan vervanging toe? Wij laten u graag zien hoe zo'n vervangingsproces van een overheaddeur  bij Matex verloopt.

Projecten waar we trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Volbeglaasde overheaddeuren voor de Brandweer

Ontdek de recente renovatie bij Brandweer Driebergen in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Matex opnieuw heeft laten zien dat bedrijfsdeuren meer zijn dan alleen functioneel. In samenwerking met Bouwbedrijf Barten uit Houten hebben we de in- en uitrijdeuren met bovengelegen gevelkozijnen vernieuwd, met aandacht voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Grote overheaddeur (10 bij 8 meter) te Den Oever

Matex heeft onlangs met succes een uitdagend project voltooid in Den Oever, waarbij wij een indrukwekkende overheaddeur van meer dan 10 meter breed en 8 meter hoog hebben geleverd voor een tevreden klant. Dit bevestigt opnieuw dat geen deur te groot is voor Matex, waar dan ook in de Benelux. Onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid blijft onze drijvende kracht in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor al uw deurbehoeften.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Matex M40 overheaddeur en Snelroldeur voor bouwstraat

Met trots presenteren wij het innovatieve project met de Matex Dag/Nacht-oplossing, waarbij één opening wordt voorzien van twee deuren. Deze oplossing is gekozen door RAB De Meern voor zowel de inrij- als uitrijdeuren van hun locatie. Het complete schakelsysteem maakt het mogelijk om met slechts één schakelaar over te schakelen van een overheaddeur naar een snelroldeur.