Service & onderhoud voor bedrijfsdeuren

Merkonafhankelijk onderhoud en service

Voor elk type bedrijfsdeur

Matex is al ruim 55 jaar dé bestemming voor merkonafhankelijk onderhoud, service en reparaties aan bedrijfsdeuren. Want niets is vervelender dan een deur die niet naar behoren werkt. Of u nu een kleine onderneming runt, een groot industrieel complex beheert of u vanuit het hoofdkantoor de facilitaire verantwoordelijkheid heeft over meerdere vestigingen, het is cruciaal dat uw bedrijfsdeuren in optimale staat verkeren, dat begrijpen wij als geen ander. Onze expertise en ervaring in het vak zorgen ervoor dat wij hoogwaardige service en onderhoud kunnen bieden voor alle soorten bedrijfsdeuren, ongeacht het merk.

Bij ons kunt u rekenen op een team van deskundige technici die bekend zijn met verschillende bedrijfsdeurmodellen en -systemen. Of het nu gaat om branddeuren, roldeuren, overheaddeuren, snelroldeuren of een ander type deur, wij hebben de kennis, vaardigheden en capaciteit om elk probleem snel aan te pakken. Ons team is getraind in de nieuwste technieken en volgt regelmatig bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de branche. Want als wij zeggen dat we ergens verstand van hebben, kunnen wij dat ook waarmaken.

Waarom Matex

Schakel Matex in voor merkonafhankelijk onderhoud & service aan uw bedrijfsdeur  

 • Landelijk dekkend netwerk van eigen monteurs
 • Snelle 24 uurs service bij urgente problemen (bij serviceovereenkomst)
 • Kennis van alle deurtypes en dockequipment
 • Werkt met eigen hoogwerkers (tot 9 meter werkhoogte)
 • Betrouwbare partner met 55+ jaar ervaring
 • Vakkundig onderhoud
 • Gedegen rapportages tot op deurniveau

Storing aan uw bedrijfsdeur?

We staan klaar om te helpen. Wij vragen u het Matex-Serviceobjectnummer van uw deur bij de hand te houden.

Bel +31 (0)30 227 1111

Naar het meldingsformulier

Snel hulp bij Service aan uw bedrijfsdeur nodig? Wij verhelpen problemen snel

Niets is vervelender dan een storing of defect aan uw bedrijfsdeur. Het kost tijd en kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijfsactiviteiten. Service aan uw bedrijfsdeuren, zoals overheaddeuren, voeren wij snel en efficiënt uit, zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt.  

Binnen 24 uur ter plaatse

Wanneer u service aan uw bedrijfsdeur nodig hebt, zijn wij binnen 24 uur ter plaatse om te achterhalen wat het probleem. In sommige gevallen kunnen wij de storing of het defect al op dezelfde dag oplossen. Zo ligt uw bedrijf niet lang stil door een deur die niet functioneert. 

Onze technici zijn uitgerust met de benodigde skills, goed gereedschap en hebben toegang tot een breed scala aan reserveonderdelen, waardoor ze ter plaatse reparaties kunnen uitvoeren en eventuele benodigde onderdelen snel kunnen vervangen. Bij urgente storingen kunnen wij u ook buiten kantooruren helpen.  

Uw bedrijfsdeuren zijn belangrijker dan gedacht

Bedrijfsdeuren die niet meer open of dicht gaan of een dockleveller die niet meer kan worden gebruikt? Dit is niet alleen onwenselijk, maar ook een kritiek probleem voor uw bedrijfsvoering. Matex is niet alleen een kei in het leveren aan service voor bedrijfsdeuren bij een storing, maar ook in het onderhoud van uw deuren.  

Regelmatige inspectie en onderhoud aan uw bedrijfsdeuren komen met verschillende voordelen:

 • houdt uw deuren in goede conditie
 • Verkleint de kans op storingen
 • Verlengt de levensduur
 • Potentiële problemen worden vroegtijdig opgespoord en verholpen
 • Kostbare storingen worden voorkomen

Naast onderhoud ontvangt u ook professioneel advies. Zo weet u vroegtijdig wanneer uw deuren aan vervanging toe zijn. Wij voorzien uw deuren van een conditiescore, hierbij houden we rekening met de onderhoudsgeschiedenis en de leeftijd van de deur.  

Ons onderhoudsprogramma kan worden afgestemd op uw specifieke behoeften en rekening houden met de intensiteit van het gebruik van uw bedrijfsdeuren. 

Uw bedrijfsdeuren in topconditie?

Een onderhoudsovereenkomst van Matex verlengt de levensdeur van uw deur en voorkomt onnodige storingen

Bel +31 (0)30 227 1111

Vraag een onderhoudsovereenkomst aan

Onze dienstverlening voor bedrijfsdeuren

Onderhoud

Met periodiek onderhoud blijven uw bedrijfsdeuren in topconditie. Dat verlengt de levensduur en voorkomt storingen. Matex is de marktleider in merkonafhankelijk onderhoud van bedrijfsdeuren.

Meer over onderhoud

 Service (24/7)

Storing aan uw deur? Onwenselijk.
Onze servicedienst staat klaar om de storing aan uw bedrijfsdeur snel te verhelpen. Voor noodsituaties kunnen wij ook buiten kantooruren ter plaatse komen.

Meer over onze servicedienst

Klanten over de service- en onderhoudsdienst van Matex

4AMS
Inkoopmanager

"4AMS, een consortium bestaande uit Croonwolter&dros, Equans en SPIE Building Solutions, is sinds 1 april 2020 verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van de omvangrijke vastgoedportefeuille van KLM. En dan kom je nogal wat deuren tegen…. Gelukkig kwamen wij ook MATEX tegen, vanaf dag 1 heeft MATEX ons volledig ontzorgd voor alles wat te maken heeft met het onderhoud, het verhelpen van storingen, het oplossen van problemen en het modificeren of vervangen van de deuren bij KLM. En wat er ook gebeurt, de deur van MATEX staat altijd open. In de samenwerking met MATEX draait het om continu samen verbeteren zodat we altijd goed door één deur kunnen!"

KwikFit
Directeur

"Matex verzekert ons al 40 jaar van uitstekend onderhoud aan onze bedrijfsdeuren. De service is altijd snel, efficiënt en van hoge kwaliteit. Dankzij het landelijk netwerk van Matex is er altijd een monteur in de buurt. Dezelfde service die wij bij KwikFit leveren aan onze klanten. Als je dezelfde service nastreeft, dan begrijp je elkaar en ontstaat er een prettige manier van samenwerken. Hierdoor kunnen wij erop vertrouwen dat onze bedrijfsdeuren altijd in topconditie zijn. Dit zorgt ervoor dat wij de dingen kunnen doen waar we goed in zijn. Wij zijn blij met Matex als onze partner voor onderhoudsdiensten!"

Praxis
Manager Beheer en Onderhoud

"Matex is voor ons als organisatie in de Doe-Het-Zelf sector een goede partner als het aankomt op het leveren en onderhouden van onze overhead en snelloopdeuren. Door heel het land kunnen we rekenen op professionele service en korte opvolgtijden bij calamiteiten. Ook bij vervangingen kunnen we rekenen op gedegen advies en een keurige prijsstelling."

Shurgard Self-Storage
Facility Manager

"Shurgard Nederland BV maakt al ruim 20 jaar gebruik van de diensten van Matex.  Matex heeft een snelle service, vandaag gebeld is ook vandaag geholpen. Matex is klantgericht, meedenkend, geeft duidelijke adviezen en beschikt over uitermate technische personeel. Ook heel belangrijk, zij zijn 24/7 bereikbaar! Kortom, voor onze business is Matex een zeer goed passend bedrijf."

Loogman Groep
Projectmanager

“We zijn al sinds 2001 naar volle tevredenheid klant bij Matex en hebben op al onze locaties hun overheaddeuren. De kwaliteit, service en het onderhoud van Matex zorgt ervoor dat wij geen omkijken naar de deuren hebben en ze in topconditie blijven.”

Covra N.V.
Manager Techniek

"Al meer dan 30 jaar maakt de Centrale Organisatie voor Radioactief Afval gebruik van de diensten van Matex. De speciale zware deuren die wij voor onze gebouwen en processen gebruiken zijn door Matex ontworpen, gebouwd en geplaatst. In deze 30 jaar samenwerking ervaren wij een professionele service met zeer bekwame technici  welke 24/7 in te roepen zijn. Ze denken mee bij problemen en leveren kwaliteit en degelijkheid welke zich hier al meer dan 30 jaar bewijst."