Matex 24/7 uurs service

Snel hulp bij problemen aan uw bedrijfsdeur

Wij begrijpen als geen ander dat een storing aan uw deur kan zorgen voor een ongemakkelijke situatie en mogelijk zelfs productieverlies. Daarom bieden wij een snelle en efficiƫnte storingsdienst aan om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Onze storingsdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. U kunt ons altijd bereiken via ons storingsnummer en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Onze ervaren en goed opgeleide technici zijn uitgerust met de juiste gereedschappen en apparatuur om snel en effectief elke storing aan uw industriedeur op te lossen.

Onze storingsdienst biedt een breed scala aan oplossingen voor elk probleem dat zich kan voordoen met uw deur, zoals motorstoringen, problemen met de sensoren, problemen met de bedieningen meer. Onze technici hebben uitgebreide kennis van verschillende soorten industriedeuren en weten hoe ze elk probleem op de juiste manier moeten aanpakken.

Naast onze storingsdienst bieden wij ook regelmatig onderhouds- en reparatiediensten aan om te zorgen dat uw deuren in topconditie blijven en om mogelijke storingen te voorkomen. Wij kunnen u ook adviseren over het optimaliseren van uw deuren en het upgraden van uw systemen om de efficiƫntie te verhogen en de veiligheid te verbeteren.

Bij ons staat klanttevredenheid voorop en wij streven ernaar om altijd de beste service te bieden. Neem contact met ons op voor al uw vragen over onze storingsdienst of om direct een storing te melden. Onze technici staan klaar om u te helpen en uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Storing aan uw bedrijfsdeur?

We staan klaar om te helpen. Wij vragen u het Matex-Serviceobjectnummer van uw deur bij de hand te houden.

Bel +31 (0)30 227 1111

Naar het meldingsformulier

De voordelen van onze service dienst

24/7 bereikbaar

Voor urgente storingen aan bedrijfsdeuren zijn we 24/7 bereikbaar voor onze klanten met een onderhoudscontract.

Landelijk Netwerk

Matex heeft servicemonteurs door heel Nederland waardoor we bijna altijd snel ter plaatse kunnen zijn.

Goede communicatie

Snel schakelen en goede communicatie zijn belangrijk bij het snel en vakkundig oplossen van een storing.

De Matex-service in het kort

 • Snelle service door heel Nederland
 • Expertise in alle types en merken bedrijfsdeuren
 • 24/7 bereikbaar, stand-by dienst buiten kantooruren
 • Persoonlijk contact over de afhandeling van de storing
 • Professionele, ervaren monteurs.

6 tips voor bij een storing aan uw bedrijfsdeur

Storing aan uw bedrijfsdeur? Soms kunt u de storing zelf eenvoudig verhelpen. Dat scheelt tijd en kosten.

Daarom bevelen we u aan de volgende punten bij een storing te controleren:

 1. Controleer de voeding
  Controleer of de deur is aangesloten op een werkend stopcontact en of er stroom naar het systeem gaat. Controleer ook of er geen zekeringen zijn doorgeslagen of schakelaars zijn uitgeschakeld.

 2. Controleer de afstandsbediening
  Als de deur wordt bediend met een afstandsbediening, controleer dan of de batterijen nog goed werken. Vervang indien nodig de batterijen en probeer de deur opnieuw te openen.

 3. Controleer de veiligheidssensoren
  Veel bedrijfsdeuren hebben veiligheidssensoren die voorkomen dat de deur sluit als er zich een object of persoon in de weg bevindt. Controleer of er geen obstakels zijn die de sensoren blokkeren. Reinig de sensoren indien nodig en zorg ervoor dat ze correct zijn uitgelijnd.

 4. Controleer de deurrails
  Controleer of er geen vuil, puin of obstakels zijn op de deurrails. Zorg ervoor dat de rails schoon zijn en dat de deur soepel over de rails kan bewegen.

 5. Reset het systeem
  Raadpleeg de handleiding van de deur of het bedieningspaneel voor instructies over het resetten van het deursysteem. Soms kan een eenvoudige reset het probleem verhelpen.

 6. Neem contact op met de fabrikant of een professionele monteur
  Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de storing aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant van de deur of een professionele monteur. Zij hebben mogelijk gespecialiseerde kennis en apparatuur om het probleem op te lossen.

Let op: het is belangrijk om altijd je persoonlijke veiligheid voorop te stellen bij het werken aan bedrijfsdeuren. Als je niet zeker bent van wat je doet, is het verstandig om een professional in te schakelen om letsel of verdere schade te voorkomen.

Storing aan een branddeur?

Branddeuren zijn deuren die brandcompartimenten in een gebouw bij brand afsluiten. Zo slaat de brand minder snel over binnen het gebouw. Erg belangrijke deuren dus! Branddeuren zijn vaak 'wachtende deuren': bij brand sluiten ze automatisch.

Een veel voorkomende storing bij branddeuren is dat ze onverwacht sluiten - zonder dat er brand is. Controleer in dit geval:

 • Is de brandmeldinstallatie afgegaan?
  Veel branddeuren hebben een koppeling met de centrale brandmeldinstallatie van het gebouw en worden bij een brandmelding gesloten. Het herstellen van de brandmeldinstallatie geeft de deuren vrij.
 • Is er rook en/of stof in de ruimte?
  Branddeuren zijn soms uitgevoerd met een eigen rookmelder. Wanneer er rook of stof in de ruimte is, bijvoorbeeld door slijpen of zagen, kan dit de rookmelders inschakelen. Probeer de ruimte dan goed te ventileren.
 • Is er een probleem bij de stroomvoorziening?
  Branddeuren sluiten ook automatisch als de stroom wegvalt. Controleer dus of de stekker in de branddeur zit of dat er een zekering doorgeslagen is. Wanneer de stroomtoevoer hersteld is opent de deur automatisch.

Lossen deze tips het probleem niet op? Dan kunnen onze servicemonteurs helpen het probleem te vinden en op te lossen. Neem daarvoor contact op via onze meldingspagina.

Storing aan een overheaddeur?

Overheaddeuren (sectionaaldeuren) zijn veelgebruikte bedrijfsdeuren. Ze zijn opgebouwd uit panelen en openen verticaal omhoog of draaien weg langs het plafond. Bij een storing aan een overheaddeur kunt u zelf controleren:

 • Is er zichtbare schade aan de deur?
  Bijvoorbeeld aan de panelen, kabels of veren? Roep dan de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf.
 • Is er een probleem bij de stroomvoorziening?
  Wanneer de display op de deur zwart is, is de kans groot dat de deur geen stroom heeft.
 • Is de noodstop ingedrukt?
  Sommige overheaddeuren zijn uitgevoerd met een rode noodstopknop. Wanneer deze ingedrukt is, moet deze weer ontgrendeld worden door de knop naar rechts te draaien.
 • Staat er iets onder de deur?
  Sommige overheaddeuren zijn uitgevoerd met een beveiliging die controleert of de opening vrij is. De deur zal niet sluiten als er iets in de opening staat.

Lossen deze tips het probleem niet op? Dan kunnen onze servicemonteurs helpen het probleem te vinden en op te lossen. Neem daarvoor contact op via onze meldingspagina.

Storing aan een snelroldeur?

Snelrodeuren (snelloopdeur) zijn snelle bedrijfsdeuren die vaak inpandig geplaatst zijn. Ze zijn meestal gemaakt van een doek, dat bij openen oprolt of opvouwt. Bij een storing aan een snelroldeur kunt u zelf controleren:

 • Is er zichtbare schade aan de deur?
  Bijvoorbeeld een scheur in het doek? Roep dan de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf.
 • Is er een probleem met de stroomvoorziening?
  Wanneer de display op de deur zwart is, is de kans groot dat de deur geen stroom heeft.
 • Is de noodstop ingedrukt?
  Veel snelroldeuren zijn uitgevoerd met een rode noodstopknop. Wanneer deze ingedrukt is, moet deze weer ontgrendeld worden door aan de knop te draaien.
 • Staat er iets onder de deur?
  Snelroldeuren zijn vaak uitgevoerd met beveiligingssystemen die controleren of de opening vrij is. De deur zal niet sluiten als er iets in de opening staat.

Lossen deze tips het probleem niet op? Dan kunnen onze servicemonteurs helpen het probleem te vinden en op te lossen. Neem daarvoor contact op via onze meldingspagina.