Industriële roldeuren Matex

Industriële Roldeuren Matex

Matex biedt hoogwaardige roldeuren die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Roldeuren kunnen geleverd worden in zeer grote afmetingen (20x20 meter) en zijn toepasbaar in gecompliceerde bouwkundige constructies. Onze roldeuren zijn zeer geschikt voor toepassingen met hoge gebruiksfrequentie en voor toepassingen in de zware industrie. Je ziet onze roldeuren veel in de afvalindustrie, betonindustrie, bij scheepswerven en vliegtuighangars.

Onze roldeuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen, waaronder aluminium en staal, en kunnen worden geleverd met of zonder isolatie. U kunt ook kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen om de deur aan te passen aan uw specifieke omgeving.

De roldeuren zijn ontworpen voor zware belastingen en frequent gebruik. Ze zijn uitgerust met duurzame en betrouwbare componenten en zijn zeer goed bestand tegen slijtage en corrosie. Daarnaast hebben ze geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals fotocellen, sensoren en noodstopschakelaars, om de veiligheid van uw medewerkers en eigendommen te waarborgen.

Onze eigen engineeringsafdeling kan een passende afsluiting ontwerpen voor iedere opening.

Belangrijkste Specificaties

Maximale deurafmetingen
20.000 mm x 20.000 mm BxH
Type lamellen
enkelwandig, dubbelwandig of koudebrugvrij
Materialen lamellen
aluminium, staalverzinkt of roestvast staal
Lamelafwerking
dicht, geperforeerd, stansgaten of met kleine kijkruitjes
Elekterische aandrijving
1-fase 230 Volt / 3-fasen 400 Volt (afhangkelijk van deurgewicht)
Windbelasting
klasse 1 - 5 (hurricane bestendig)

Bekijk hieronder alle kenmerken Matex roldeuren

Toepassingen
Uitvoeringen
Kleuren
Aandrijving en bediening
Veiligheid
Afmetingen

De voordelen van roldeuren

  • Robuust: Roldeuren kunnen goed tegen een stootje. Ze zijn zeer bestand tegen stof en vuil. Ook bij een kleine aanrijding ontstaat er minder snel schade. Roldeuren zijn daardoor zeer geliefd in de zware industrie.
  • Onderhoudsarm: Roldeuren hebben weinig scharnierende en rollende onderdelen. Dat maakt ze erg onderhoudsdarm.
  • Beperkte inbouwruimte: Een roldeur rolt op om een buis boven de opening en kan daardoor worden toegepast daar waar een overheaddeur of schuifdeur niet past.
  • Uitmuntend inbraakwerend: Roldeuren bieden uitmuntende bescherming tegen inbraak. Je ziet ze daarom veel toegepast worden als nachtafsluiting van (luxe) winkels.
  • Windbestendig: Matex Roldeuren kunnen in geleverd worden in varianten bestand tegen zeer hoge winkelassen. Je ziet ze daarom veel toegepast bij grote gebouwen in de kustgebieden.

Foto galerij

Projecten waar we  trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Grote glazen schuifdeuren te Amsterdam (Werkspoor)

In opdracht van Homines Bouw zijn wij verheugd om ons project voor de Werkspoorhal in Amsterdam te presenteren. Als Matex hebben we met trots samengewerkt aan dit opmerkelijke project, waarbij we twee 2-delige schuifdeuren hebben ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Deze schuifdeuren vormen een essentieel onderdeel van de renovatie en transformatie van de Werkspoorhal, en we zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan dit prestigieuze project.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Inbraakwerende Roldeuren te Rotterdam

Deze roldeuren combineren geavanceerde technologieën met robuuste materialen om inbraakpogingen op doeltreffende wijze te voorkomen. Met de hoogste normen op het gebied van beveiliging, hebben de roldeuren van Matex een stevig en betrouwbaar ontwerp dat bestand is tegen zelfs de meest vastberaden inbraakpogingen. De beveiligingssystemen zijn grondig getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waardoor EECV gemoedsrust heeft in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Windbestendige en robuuste snelroldeur bij afvalverwerker te Berkel

Met groot genoegen delen wij het succesvolle project bij PreZero in Berkel en Rodenrijs, waarbij Matex heeft gezorgd voor de perfecte deuroplossing. Hoge windbestendigheid, snelheid en onderhoudsarme kenmerken stonden centraal in dit project, en dat is precies wat we hebben weten te realiseren.

Roldeur aan boort van een zeeschip.

Matex deuren bevinden zich niet alleen op land. Voor dit schip heeft Matex een bijzondere roldeur ontworpen en geproduceerd.

Tientallen snelroldeuren voor voedselproductieruimtes te Lopik

Met trots presenteren wij het succesvolle montageproject in Lopik, waarbij meer dan 60 deuren zijn geïnstalleerd. In de voedselindustrie spelen voedselveiligheid en energiebesparing een cruciale rol bij de keuze voor high-speed deuren. In opdracht van bouwbedrijf Dijkham te Nijkerk hebben wij de prachtige taak gekregen om de high-speed deuren, sectionaaldeuren en brandwerende deuren te leveren en te monteren voor het project van onze gewaardeerde relatie, Royal A-Ware.