Matex Deuren: bekijk onze roldeuren

Matex industriële roldeuren

Hoogwaardige roldeuren

Matex biedt hoogwaardige roldeuren die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Roldeuren kunnen geleverd worden in zeer grote afmetingen (20x20 meter) en zijn toepasbaar in gecompliceerde bouwkundige constructies. Onze roldeuren zijn zeer geschikt voor toepassingen met hoge gebruiksfrequentie en voor toepassingen in de zware industrie. Je ziet onze roldeuren veel in de afvalindustrie, betonindustrie, bij scheepswerven en vliegtuighangars.

Onze roldeuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen, waaronder aluminium en staal, en kunnen worden geleverd met of zonder isolatie. U kunt ook kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen om de deur aan te passen aan uw specifieke omgeving.

De roldeuren zijn ontworpen voor zware belastingen en frequent gebruik. Ze zijn uitgerust met duurzame en betrouwbare componenten en zijn zeer goed bestand tegen slijtage en corrosie. Daarnaast hebben ze geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals fotocellen, sensoren en noodstopschakelaars, om de veiligheid van uw medewerkers en eigendommen te waarborgen.

Onze eigen engineeringsafdeling kan een passende afsluiting ontwerpen voor iedere opening.

Belangrijkste specificaties

Maximale deurafmetingen
20.000 mm x 20.000 mm BxH
Type lamellen
enkelwandig, dubbelwandig of koudebrugvrij
Materialen lamellen
aluminium, staalverzinkt of roestvast staal
Lamelafwerking
dicht, geperforeerd, stansgaten of met kleine kijkruitjes
Elektrische aandrijving
1-fase 230 Volt / 3-fasen 400 Volt (afhankelijk van deurgewicht)
Windbelasting
klasse 1 - 5 (hurricane bestendig)

Bekijk hieronder alle kenmerken van Matex roldeuren

Toepassingen
Uitvoeringen
Kleuren
Aandrijving en bediening
Veiligheid
Afmetingen

De voordelen van onze roldeuren

 

 • Robuust
  Roldeuren kunnen goed tegen een stootje. Ze zijn zeer bestand tegen stof en vuil. Ook bij een kleine aanrijding ontstaat er minder snel schade. Roldeuren zijn daardoor zeer geliefd in de zware industrie.
 • Onderhoudsarm
  Roldeuren hebben weinig scharnierende en rollende onderdelen. Dat maakt ze erg onderhoudsdarm.
 • Beperkte inbouwruimte
  Een roldeur rolt op om een buis boven de opening en kan daardoor worden toegepast daar waar een overheaddeur of schuifdeur niet past.
 • Uitmuntend inbraakwerend
  Roldeuren bieden uitmuntende bescherming tegen inbraak. Je ziet ze daarom veel toegepast worden als nachtafsluiting van (luxe) winkels.
 • Windbestendig
  Matex Roldeuren kunnen in geleverd worden in varianten bestand tegen zeer hoge winkelassen. Je ziet ze daarom veel toegepast bij grote gebouwen in de kustgebieden.

Fotogalerij

Projecten waar we  trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Volbeglaasde overheaddeuren voor de Brandweer

Ontdek de recente renovatie bij Brandweer Driebergen in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Matex opnieuw heeft laten zien dat bedrijfsdeuren meer zijn dan alleen functioneel. In samenwerking met Bouwbedrijf Barten uit Houten hebben we de in- en uitrijdeuren met bovengelegen gevelkozijnen vernieuwd, met aandacht voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Grote overheaddeur (10 bij 8 meter) te Den Oever

Matex heeft onlangs met succes een uitdagend project voltooid in Den Oever, waarbij wij een indrukwekkende overheaddeur van meer dan 10 meter breed en 8 meter hoog hebben geleverd voor een tevreden klant. Dit bevestigt opnieuw dat geen deur te groot is voor Matex, waar dan ook in de Benelux. Onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid blijft onze drijvende kracht in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor al uw deurbehoeften.

Brandwerende schuifdeur met ingebouwde vluchtdeur zonder dorpel

Brandveiligheid vormt een cruciaal aspect in de context van parkeergarages, waar het gebruik van branddeuren, waaronder brandwerende schuifdeuren, frequent wordt ingezet om de verspreiding van brand tussen brandcompartimenten te vertragen. Onlangs heeft Matex met succes bijgedragen aan een project voor een parkeergarage door twee hoogwaardige brandschuifdeuren te leveren.

Grote glazen schuifdeuren te Amsterdam (Werkspoor)

In opdracht van Homines Bouw zijn wij verheugd om ons project voor de Werkspoorhal in Amsterdam te presenteren. Als Matex hebben we met trots samengewerkt aan dit opmerkelijke project, waarbij we twee 2-delige schuifdeuren hebben ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Deze schuifdeuren vormen een essentieel onderdeel van de renovatie en transformatie van de Werkspoorhal, en we zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan dit prestigieuze project.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Inbraakwerende Roldeuren te Rotterdam

Deze roldeuren combineren geavanceerde technologieën met robuuste materialen om inbraakpogingen op doeltreffende wijze te voorkomen. Met de hoogste normen op het gebied van beveiliging, hebben de roldeuren van Matex een stevig en betrouwbaar ontwerp dat bestand is tegen zelfs de meest vastberaden inbraakpogingen. De beveiligingssystemen zijn grondig getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waardoor EECV gemoedsrust heeft in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.