Soepel de vrachtwagen in en uit

Laad- en lossystemen helpen het laden en lossen van vracht veilig en efficiƫnt te maken. Bij gebouwen kom je vaak een laaddock met dock leveler tegen. Dit is een verhoogd platform dat zich op hetzelfde niveau bevindt als de laadruimte van de vrachtwagen. Het platform kan worden verhoogd of verlaagd om de vracht op en van de vrachtwagen te tillen. Laaddocks worden vaak gebruikt bij magazijnen en distributiecentra.

Bij een laaddock worden meestal overheaddeuren gebruikt om de opening in de gevel af te sluiten. Wanneer er bij een laaddock een dockleveler en een (overhead)deur wordt toegepast, wordt er altijd een koppeling gemaakt tussen de besturing van de dock leveler en de deur om te voorkomen dat er schade ontstaat door verkeerd gebruik van beide systemen.

Naast dock levvelers worden er bij laadhuizen ook vaak dockshelters toegepast om een tochtdikte afsluiting tussen vrachtwagen en gevel te houden. Dit bespaart energie en neemt zorgt voor een aangenamere werkomgeving voor uw medewerkers.

Ook worden er bij laaddocks vaal wieldwingers (wielgeleiders), buffer-systeemen, stoplichten en rolbeveilingen toegepast. Wij nomen deze onderdelen accessoires bij een laadhuis.

Vaak is bij distributiecentra en magazijnen een laaddock onderdeel van het ontwerp. Het is ook mogelijk om een laaddock later toe te voegen door voor een laadhuis te kiezen.

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend