Nieuws

Artikel industriebouw Smartlog 3, 4 en 5 (Februari 2021)

Bijdrage aan Smartlog 3,4 en 5 Rotterdam i.o.v. De Vries en Verburg BV Stolwijk.

Flexibele docklevellers en veilige overheaddeuren

Matex leverde en monteerde de docklevellers en overheaddeuren voor Smartlog 4. Het familiebedrijf uit De Meern timmert al meer dan 50 jaar aan de weg in de markt van alle typen bedrijfsdeuren en dockequipment. In die tijd groeide het bedrijf uit tot één van de toonaangevende totaalleveranciers. Daarbij is Matex in Nederland dé deurenleverancier als het gaat om grote rol-, schuif- en fabric-hefdeuren voor scheepswerven en hangars. Om de service op dat gebied te optimaliseren, is een nevenvestiging in Schiphol-Oost geopend. Paul Kwakkenbos, BDM bij Matex, licht de bijdrage aan Smartlog 4 toe.


“DHG, ontwikkelaar van Smartlog 4, wilde een pand dat aantrekkelijk is voor een diverse groep huurders, om zo de verhuurbaarheid te verhogen. Gebruikersgemak, flexibiliteit en robuustheid behoorden tot de uitgangspunten. Flexibele docklevellers met een groot draagvermogen passen bij dat streven. Daarom is gekozen voor een dynamisch draagvermogen van acht ton, twee ton meer dan de standaard. Dat ook nog eens met een lengte van drie meter negentig, wat zorgt voor flexibiliteit en comfortabel laden en lossen, door de kleinere hellingshoek.”

Overheaddeuren met optilbeveiliging
DHG stelde ook hoge eisen op het gebied van inbraakwerendheid. “De overheaddeuren dragen daaraan bij. Ze zijn voorzien van een automatische optilbeveiliging. Van buitenaf zijn deze niet te openen.”

Aandacht voor het bouwproces
“Opdrachten als deze vereisen niet alleen kennis van logistieke processen, maar ook de juiste aandacht voor het bouwproces. Toonaangevend in de logistiek blijven vraagt om zowel goede kwaliteit als efficiëntie in het leverproces. Matex is een organisatie die de focus legt op de inpassing in het bouwproces en goede kennis van de markt, de eisen en het proces bij de klant. Dat kunnen we ook, juist omdat we werken met hele goede en bewezen productiepartners. Partners die als producent marktleider zijn van producten die wij leveren.

Voor het volledige artikel [klik hier]

Terug naar overzicht