Zeer grote zeildoekhefdeuren

Matex UltraDeur

Grootformaat zeildoekhefdeur voor scheepswerven, hangaars en de (zware) industrie.

De indrukwekkende Matex UltraDeur is de grootste verkrijgbare bedrijfsdeur op de markt. Met afmetingen tot 50 x 50 meter is de UltraDeur dé toegangsdeur voor grootschalige objecten zoals schepen, kranen en vliegtuigen. Onze megadeuren bieden niet alleen een grootformaat opening, maar ook ongeëvenaarde betrouwbaarheid en robuustheid.

Gebouwd voor een lange levensduur en bestand tegen vuil en zware windbelasting maakt de UltraDeur een goede oplossing voor scheepswerven, vliegtuighangaars, straal- en spuitloodsen en andere industriële gebouwen. In tegenstelling tot andere zeer grote deuren, kan de Matex UltaDeur ook bij (zeer) winderige omstandigheden worden bediend. De UltraDeur wordt op maat ontworpen zonder enige beperking ten aanzien van afmetingen of configuratie waardoor u volledige vrijheid heeft in het creëren van de perfecte deur voor uw specifieke behoeften.

Ontdek ons uitgebreide assortiment scheepswerfdeuren, hangardeuren en kraandeuren en geef uw grote objecten de grootsheid die ze verdienen. Kies voor Matex UltraDeur waar veiligheid, duurzaamheid en functionaliteit samenkomen voor een ongeëvenaarde toegangsoplossing.

Belangrijkste specificaties 

Matex UltraDeur zeildoekhefdeur
Maximale deurafmetingen:
Tot 50.000 mm hoog en 50.000 mm breed, onbeperkte breedte met multikolom-systeem.
Type bekleding:
Heavy duty 900-1500 gr/m2 Valmex Polymar PVC doek aan binnen en buitenzijde.
Kleuren:
12 standaard RAL kleuren, eigen kleur op aanvraag.
Windbelasting:
140 km/h tot 260 km/h (orkaanklasse).
Dikte deurblad:
Tussen 600-2.000 mm, afhankelijk van afmetingen.
Snelheid:
150 mm/sec, tot maximaal 400 mm/sec.
Aandrijving:
Elektrisch, 2 motoren van 5.5-14 kW per stuk, afhankelijk van afmetingen
Thermische isolatiewaarde (U):
0.9 W/m2.K

Vragen?

Erik aan de Stegge

Hoofd Verkoop & Verkoop Buitendienst Zuid

De Matex UltraDeur in beeld:

Bekijk hieronder alle kenmerken van onze Matex UltraDeur

Design en Uitstraling
Beveiligingen
Aandrijving en bediening
Loopdeur
Inbouwtekeningen en BIM

Meer te weten komen over de UltraDeur?

Vragen?

Erik aan de Stegge

Hoofd Verkoop & Verkoop Buitendienst Zuid

Belangrijkste voordelen

Van de Matex UltraDeur

Grote afmetingen:

De Matex UltraDeur is verkrijgbaar in afmetingen tot 50 x 50 meter. Voor bredere openingen is het mogelijk om meerdere UltraDeuren met verrijdbare kolommen toe te passen.

Windbestendigheid

De Matex UltraDeur kan gebruikt (openen en sluiten) bij windsnelheden tot 140 km/h. In gesloten positie is de UltraDeur bestand tegen snelheden tot 140 km/h, met de optie om dit te verzwaren tot 230 km/h.

De vloer vrij

De UltraDeur vraagt dankzij zijn verticale hefsysteem geen railsysteem in de vloer. Dit maakt het verplaatsen van zwaar materiaal eenvoudiger. We zien wel dat klanten kiezen om een waterkering in de vloer toe te passen. 

Laag onderhoud

Het Matex UltraDeur vraagt geen speciale onderhoudswerkzaamheden, buiten de jaarlijkse inspectie volgens de machinerichtlijn. Voor de UltraDeur zijn onderhoudsarme onderdelen geselecteerd

Robuust

Het zeildoek van de UltraDeur is geschikt voor extreme toepassingen, zowel aan de binnenzijde (toepassing bij straal- en/of spuitloodsen) als buitenzijde (hoge winddruk, zoute omgeving, sterk zonlicht)