Brandwerende overheaddeur Matex C - EI(1)60 - EI(2)90 - EW90

Brandwerende overheaddeur Matex C - EI(1)60 - EI(2)90 - EW90

In binnen- en buitengevels langs is een brandwerende overheaddeur een mooie oplossing. Omdat onze Matex C in panelen omhoog gaan en niet oprollen blijven de panelen kleurvast. Deze deur voldoet aan het criteria EI(1) 60 minuten mag deze deur ook in PGS 15 ruimtes worden toegepast.  Dit zijn ruimtes waar stoffen worden opgeslagen, vervoerd of verwerkt met een bovengemiddeld gevaar voor de arbo-, milieu- en brandveiligheid.

De brandwerende composietpanelen van de Matex C (EI(1)60, EI(2)90 en EW90) vertragen een eventuele inpandige brand met 60 tot 90 minuten en beperken daarmee het risico dat een brand overslaat naar andere ruimtes.

Omdat de composietpanelen van de brandwerende overheaddeur Matex C voldoen aan brandklasse B-s1-d0 is dit type deur tegelijkertijd ideaal voor toepassing in beschermde vluchtroutes.

Onze andere brandwerende overheaddeur de Matex C Sprint is uitgevoerd met een frequentie geregelde aandrijving t.b.v. een hogere openings- en sluitsnelheid.

Belangrijkste specificaties

Brandwerende overheaddeur Matex C EI(1)60 - EI(2)90 - EW90
Geclassifeerd
EN 13501-2
Brandwerendheid
EI(1) 60 - EI(2) 90 - EW 90
Maximale deurafmetingen
5175 mm x 6967 mm (bxh)
Maximale opening
23,5m2
Signaleringen
optisch/akoestische signaleringen
Panelen
brandwerende gemêleerd witte composiet panelen
Beslag / rails
aanpasbaar op bouwkundige situatie
PGS 15 ruimte
geschikt voor deze toepassing

Bekijk hieronder alle kenmerken van de Brandwerende overheaddeur Matex C - EI(1)60 - EI(2)90 - EW90

Certificering
Toepassingen
Aandrijving en railsystemen
Opties

Projecten waar we  trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Grote glazen schuifdeuren te Amsterdam (Werkspoor)

In opdracht van Homines Bouw zijn wij verheugd om ons project voor de Werkspoorhal in Amsterdam te presenteren. Als Matex hebben we met trots samengewerkt aan dit opmerkelijke project, waarbij we twee 2-delige schuifdeuren hebben ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. Deze schuifdeuren vormen een essentieel onderdeel van de renovatie en transformatie van de Werkspoorhal, en we zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan dit prestigieuze project.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Inbraakwerende Roldeuren te Rotterdam

Deze roldeuren combineren geavanceerde technologieën met robuuste materialen om inbraakpogingen op doeltreffende wijze te voorkomen. Met de hoogste normen op het gebied van beveiliging, hebben de roldeuren van Matex een stevig en betrouwbaar ontwerp dat bestand is tegen zelfs de meest vastberaden inbraakpogingen. De beveiligingssystemen zijn grondig getest en gecertificeerd om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, waardoor EECV gemoedsrust heeft in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Snelroldeuren en geïsoleerde snelroldeuren voor FloraHolland Rijnsburg

Koninklijke FloraHolland is een wereldwijde speler op het gebied van bloemenveilingen, en een van de meest indrukwekkende logistieke centra in Nederland. De veiling in Rijnsburg is van zo'n immense omvang en van cruciaal belang voor de internationale bloemen- en plantenhandel dat elk aspect van de logistiek tot in de kleinste details moet worden uitgedacht. Een essentieel onderdeel van deze goed geoliede logistieke machine is de industriële toegangstechniek die wordt gebruikt, en daar komt Matex om de hoek kijken.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Windbestendige en robuuste snelroldeur bij afvalverwerker te Berkel

Met groot genoegen delen wij het succesvolle project bij PreZero in Berkel en Rodenrijs, waarbij Matex heeft gezorgd voor de perfecte deuroplossing. Hoge windbestendigheid, snelheid en onderhoudsarme kenmerken stonden centraal in dit project, en dat is precies wat we hebben weten te realiseren.

Roldeur aan boort van een zeeschip.

Matex deuren bevinden zich niet alleen op land. Voor dit schip heeft Matex een bijzondere roldeur ontworpen en geproduceerd.

Tientallen snelroldeuren voor voedselproductieruimtes te Lopik

Met trots presenteren wij het succesvolle montageproject in Lopik, waarbij meer dan 60 deuren zijn geïnstalleerd. In de voedselindustrie spelen voedselveiligheid en energiebesparing een cruciale rol bij de keuze voor high-speed deuren. In opdracht van bouwbedrijf Dijkham te Nijkerk hebben wij de prachtige taak gekregen om de high-speed deuren, sectionaaldeuren en brandwerende deuren te leveren en te monteren voor het project van onze gewaardeerde relatie, Royal A-Ware.

Bekijk ook deze deuren