Brandwerende deuren

Brandwerende deuren

Bij het waarborgen van de veiligheid van uw bedrijf is het van cruciaal belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, met name op het gebied van brandpreventie. Onze branddeuren bieden optimale bescherming tegen brand en zijn ontworpen om uw bedrijf en werknemers te beschermen in geval van een noodsituatie.

Matex levert een breed scala branddeuren, waaronder brandwerende roldeuren, schuifdeuren, en brandschermen. Onze deuren zijn getest en gecertificeerd volgens internationale brandveiligheidsnormen. Ze bieden een bepaalde mate van brandwerendheid, variërend van 60 minuten tot enkele uren, afhankelijk van het model en de specificaties.

Bent u er nog niet uit welke branddeur past voor uw situatie? Bekijk dan hieronder ons leveringsprogramma of neem contact op met een van onze vertegenwoordigers voor advies.

Bekijk onze deuren

Filter


Soort deur

Venster

Manier van openen

Snel

Brandwerend

Isolerend

De voordelen van een nieuwe brandwerende deur van Matex

  • Hoogwaardige branddeuren van Nederlandse of Europese makelarij met een goede prijs-kwaliteit verhouding.
  • Keuze uit een breed assortiment met de hoogste brand-classificaties
  • Montage door ervaren en professionele monteurs.
  • Gedegen advies over de juiste deur voor uw situatie.

Brandwerend is een vak apart

Laat u daarom altijd goede adviseren over de juiste brandwerende deur voor uw bedrijf. 

Ik wil graag advies

Breed Assortiment

Bij Matex hebben we een breed aanbod in verschillende branddeuren tot de hoogste brand-classificaties. 

Vakkundige Montage

Wij monteren onze deuren zelf met ervaren monteurs.

Service en Onderhoud

Ook na aflevering staan we voor u klaar met levensduur verlengend onderhoud, effectieve reparatie en snelle opvolging aan storingen.

Brandwerende overheaddeuren

Een brandwerende overheaddeur is een speciaal ontworpen deur die is ontwikkeld om de verspreiding van vuur te voorkomen in gebouwen waar een overheaddeur nodig is, zoals magazijnen, industriële faciliteiten en parkeergarages. Deze deuren bieden een belangrijke brandbescherming en hebben verschillende kenmerken die de veiligheid vergroten.

Onze brandwerende overheaddeuren zijn ontworpen om te voldoen aan strikte brandveiligheidsnormen. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen gedurende een bepaalde periode, variërend van 60 minuten tot enkele uren, afhankelijk van de classificatie van de deur. Dit vertraagt de verspreiding van brand en biedt extra tijd voor evacuatie en brandbestrijding.

Brandwerende overheaddeur Matex C - EI(1)60 - EI(2)90 - EW90

Brandwerende overheaddeur Matex C Sprint - EI(1)60 - EI(2)90 - EW90

Brandwerende roldeuren

De Matex brandwerende roldeur is een speciaal ontworpen voor situaties waar grote deuren nodig zijn maar de bovenruimte beperkt is. De brandwerende roldeuren zijn leverbaar in zeer grote afmetingen tot een maximale opening van ± 70 m2, afhankelijk van het model en de specificaties.

Brandroldeuren worden gebouwd met sterke en brandbestendige materialen, zoals staal of speciale brandwerende composiet bekleding. Ze kunnen bestand zijn tegen hoge temperaturen en blijven functioneren onder zware omstandigheden tijdens een brand.

Brandwerende roldeur Matex C EI(1)60 - EW60

Brandwerende roldeur Matex EW60-90-120

Brandwerende roldeur Matex EW 240

Brandwerend rolschermen

Een brandwerend rolscherm is een type brandscherm dat is ontworpen om brandveiligheid te bieden in gebouwen. Het bestaat uit een metalen behuizing waarin een brandwerend doek is opgerold. Bij brand kan het rolscherm automatisch worden geactiveerd door een brandmeldsysteem of rook/hitte melders.

Onze brandwerende overheaddeuren zijn ontworpen om te voldoen aan strikte brandveiligheidsnormen. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen gedurende een bepaalde periode zowel in de EW als EI classificering. Door de beperkte benodigde inbouwruimte zijn de Matex brandschermen toepasbaar in de meeste situaties.

Brandwerend rolscherm Matex EW60

Brandwerend rolscherm Matex EW90

Brandwerend rolscherm Matex EI(1) 60 - EI(2) 120 - EW 120

Brandwerend rolscherm Matex EI(1) 45 - EI(2)60 - EW 120

Brandwerende schuifdeuren

Brandwerende schuifdeuren zijn voorzien van brandwerende eigenschappen, zoals een stevige constructie en afdichtingen om  vlammen tegen te houden. Ze zijn uitgerust met een automatisch sluitmechanisme dat ervoor zorgt dat de deur automatisch sluit bij een brandalarm of door aansturing van een rook/hitte melder. Dit helpt om de verspreiding van brand en rook naar andere delen van het gebouw te voorkomen en biedt mensen de tijd om te vluchten.

Onze brandwerende schuifdeuren zijn geclassificeerd volgens de EW en EI normen. Hierdoor zijn ze toepasbaar in situaties waar hoge brandwerende eisen gevraagd worden.

Brandwerende schuifdeur Matex C - EI(1)60 - EW120