Overheaddeur Matex M40 Sprint

Snelheid gekoppeld aan gebruiksgemak

De Matex M40 SPRINT is een unieke combinatie van snelheid gekoppeld aan het gebruiksgemak van de standaard Matex M40P of M40F. Deze uiterst snelle overheaddeur combineert alle voordelen van de traditionele overheaddeur en een snelloopdeur in één systeem. De M40 SPRINT is specifiek ontworpen als snellopende overheaddeur.

Door het reduceren van de tijd die de deur openstaat zijn forse besparingen op energie mogelijk. De M40 SPRINT is perfect geschikt voor montage in de buitengevel. Door de esthetische uitstraling is de M40 Sprint bij uitstek geschikt voor representatieve ruimtes, zoals showrooms, werkplaatsen en moderne bedrijfshallen.

Doordat de M40 SPRINT verkrijgbaar is met diverse geleidingssystemen is de inbouw vergelijkbaar met een standaard overheaddeur. De SPRINT is betrouwbaar en eenvoudig in gebruik en daardoor op vele plekken toepasbaar.

De Matex M40 SPRINT wordt geleverd in 2 versies, de M40P SPRINT met gesloten panelen en de M40F SPRINT met beglaasde panelen. 

Belangrijkste specificaties 

Overheaddeur Matex M40 SRINT
Max. deurafmetingen
op aanvraag, afhankelijk type sectie
Max. openingssnelheid
1000 mm per seconde
Type sectie M40P SPRINT
sandwichpaneel 40 mm dik polyurethaan (366mm hoog)
Paneelprofilering
standaard Stucco zonder belijning / binnenzijde vlak
Type sectie M40F SPRINT
aluminium secties 40 mm dik (max. 370mm hoog)
Type glasvullingen
acrylaat, Pro-Tech, polycarbonaat, smoke, opaal
Beveiliging
lichtlijstbeveiliging
Elektrische aandrijving
1-fase 230 Volt / frequentie gestuurd incl. soft stop en soft start
Windbelasting
klasse 1-5

Bekijk hieronder alle kenmerken van de Matex M40 Sprint overheaddeur

Design en Uitstraling
Isolatie
Beveiligingen
Aandrijving
Railsystemen
Loopdeur

Fotogalerij

Projecten waar we trots op zijn

Anders gezegd: projecten waar onze klanten blij mee zijn. Het lijkt een open deur, maar dat is wel waar we ons van advies tot en met levering en service hard voor maken! 

Bekijk alle projecten

Volbeglaasde overheaddeuren voor de Brandweer

Ontdek de recente renovatie bij Brandweer Driebergen in de Veiligheidsregio Utrecht, waar Matex opnieuw heeft laten zien dat bedrijfsdeuren meer zijn dan alleen functioneel. In samenwerking met Bouwbedrijf Barten uit Houten hebben we de in- en uitrijdeuren met bovengelegen gevelkozijnen vernieuwd, met aandacht voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en een aantrekkelijk ontwerp.

Uitbreiding fabriek van Royal Terberg Group Benschop.

Bij de recente uitbreiding van de Royal Terberg Group-fabriek in Benschop hebben we bij Matex samengewerkt met bouwbedrijf A.Schouten om Thermic Roldeuren en sectionaaldeuren te installeren in dezelfde gevel. We begrijpen dat de juiste deur cruciaal is voor een efficiënt logistiek proces. Onze geïsoleerde Matex Thermic Roldeuren bieden voordelen in snelheid en zijn handig als er obstakels boven de deur zijn, zoals een kraanbaan rail of installaties.

Grote overheaddeur (10 bij 8 meter) te Den Oever

Matex heeft onlangs met succes een uitdagend project voltooid in Den Oever, waarbij wij een indrukwekkende overheaddeur van meer dan 10 meter breed en 8 meter hoog hebben geleverd voor een tevreden klant. Dit bevestigt opnieuw dat geen deur te groot is voor Matex, waar dan ook in de Benelux. Onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid blijft onze drijvende kracht in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor al uw deurbehoeften.

Overheaddeuren te Rijswijk

Met trots en vakmanschap heeft Matex het voorrecht gehad om in opdracht van Biersteker Honselersdijk een prachtige reeks sectionaaldeuren te leveren voor een prestigieus project in Rijswijk. Dit project is een toonbeeld van de synergie tussen hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologie, waarbij de expertise van Matex in industriële toegangstechniek tot uiting komt.

Grote M40 overheaddeuren nieuwbouw Daiwa House te Bunnik

Met trots presenteren wij een grootschalig project met indrukwekkende deuren: Daiwa House Modulair Europe. Gelegen op een ruime en strategische locatie langs de A12 in Bunnik, is deze nieuwe vestiging het resultaat van het bouwproject uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf De Vries en Verburg BV uit Stolwijk.

Gevelrenovatie met nieuwe M40 overheaddeuren te Werkhoven

Met groot genoegen presenteren wij het prachtige resultaat van de gevelrenovatie in opdracht van Hogendoorn te Werkhoven. Deze renovatie heeft niet alleen de esthetische uitstraling van het gebouw getransformeerd, maar heeft ook gezorgd voor een verbeterde functionaliteit en veiligheid. Een cruciaal onderdeel van dit renovatieproject was de installatie van nieuwe overheaddeuren, die een perfecte harmonie vormen met de vernieuwde gevel.

Overheaddeuren, branddeuren en dockequipment te 's-Gravenzande

Met trots delen wij het prachtige project in 's Gravenzande, waarbij we een compleet portfolio aan industrieel toegangstechniek hebben geleverd. Dit omvatte een scala aan hoogwaardige producten, waaronder brandschuifdeuren, brandrolschermen, sectionaaldeuren en dockequipment. Onze oprechte dank gaat uit naar Biersteker uit Honselersdijk voor het toevertrouwen van deze mooie opdracht.

Matex M40 overheaddeur en Snelroldeur voor bouwstraat

Met trots presenteren wij het innovatieve project met de Matex Dag/Nacht-oplossing, waarbij één opening wordt voorzien van twee deuren. Deze oplossing is gekozen door RAB De Meern voor zowel de inrij- als uitrijdeuren van hun locatie. Het complete schakelsysteem maakt het mogelijk om met slechts één schakelaar over te schakelen van een overheaddeur naar een snelroldeur.