Dockequipment bij een groot logistiek warehouse

Dockequipment

Soepel de vrachtwagen in en uit

Dockequipment en laad- en lossystemen maken lossen van vracht veiliger en efficiënter. Docklevellers overbruggen het hoogte- afstandsverschil tussen de binnenvloer en de vrachtwagenvloer. Dockshelters sluiten de opening tussen de vrachtwagen af voor tocht en stof. Met een laadhuis kan een laadperron gemakkelijker worden toegevoegd aan een bestaand gebouw.

Onze Dockequipment is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen (nader beschreven op de productpagina's). Alle producten zijn robuust en ontworpen voor een lange levensduur. Welke uitvoering van dockequipmentproducten het beste voor u past, is afhankelijk van het wagenpark, type vracht en gebruikte laad-losmiddelen. Vanzelfsprekend ondersteunen we u graag in de keuze voor de voor uw situatie optimale dockequipment.

Snel wegwijs in de wereld van dockequipment

Uw wagenpark, gebouwtype, goederen en gebruikte laad-loshulpmiddelen bepalen de keuze voor de juiste dockequipment. Laat u daarom altijd goed adviseren over de juiste dockleveller, dockshelter, laadhuizen en overige dockequipment. 

Ik wil graag advies

Dockequipment van Matex:

  • Hoogwaardige producten van Europese makelarij met een goede prijs-kwaliteit verhouding.
  • Keuze uit een breed assortiment. Voor elke laad-losomgeving de juiste keuze.
  • Montage door ervaren en professionele monteurs.
  • Gedegen advies over de juiste dockequipment voor uw situatie.

Docklevellers

Matex docklevellers helpen om de afstand tussen de laadhuisvloer en de vrachtwagenlaadvloer te overbruggen, zowel in hoogte als in afstand. Zo komt de vracht snel en veilig in en uit de vrachtwagen. Met een dockleveller rijdt u soepel met heftrucks, pompwagens, rolkarren en andere logistieke equipment de vrachtwagen in en uit.

Onze docklevellers zijn robuust, veilig en eenvoudig te bedienen.

Meer over Matex Docklevellers

Dockshelters

Matex dockshelters dichten bij het laden en lossen de opening tussen gevel en vrachtwagen af. Zo beschermen ze de lading weersinvloeden, besparen energiekosten en zorgen voor een beter werkklimaat voor het personeel. Voor situaties waarin een zeer hoge mate afdichting vereist is, bijvoorbeeld bij het verladen van voedselproducten, heeft Matex speciale dockshelters.

Meer over Matex Dockshelters

Laadhuizen

Matex Laadhuizen worden aan het gebouw geplaatst. In een laadhuis wordt meestal ook een dockleveller geplaatst. Laadhuizen zijn daarmee een goede keuze voor wanneer er geen dockleveller-sparing in de vloer van het gebouw kan worden gerealiseerd. Laadhuizen zijn ook een goede keuze voor het toevoegen van een laadperron aan een bestaand gebouw.

Meer over Matex Laadhuizen

Accessoires 

Matex levert ook Accessoires voor bij docklevellers, dockshelters en laadhuizen om het werk veiliger en makkelijker te maken. Zo zorgen buffers voor een stootoppervlak tussen de gevel en de achterkant van de vrachtwagen en voorkomen schades aan het gebouw. Wieldwingers helpen de vrachtwagenchauffeurs bij het oplijnen van de vrachtwagen aan het dock. Stoplichten en wielkegs voorkomen ongeplande bewegingen van de vrachtwagen.

Meer over Matex Dock-Accessoires