Kennisbank

Een overheaddeur vervangen? Zo werkt dat bij Matex

Als toonaangevende leverancier van bedrijfsdeuren in Nederland begrijpt Matex als geen ander de essentie betrouwbare bedrijfsdeuren. Soms is een bedrijfsdeur na jaren trouwe dienst toe aan vervanging. In dit artikel nemen we je mee in het proces van het vervangen van overheaddeuren.

Robuust en Betrouwbaar: Overheaddeuren in Nederland

Overheaddeuren zijn niet voor niets de meest voorkomende bedrijfsdeuren in Nederland. Hun robuuste en betrouwbare karakter maakt ze geschikt voor veel industriële toepassingen. In vergelijking met andere types bedrijfsdeuren hebben ze een goede - zo niet de beste - prijs/kwaliteitsverhouding. Met regelmatig onderhoud kunnen deze deuren tientallen jaren meegaan, waardoor ze een duurzame investering vormen voor bedrijven. Dat maakt de overheaddeur de 'go-to' bedrijfsdeur

Efficiënt Vervangen in Slechts Een Dag

Het vervangen van een overheaddeur lijkt wellicht een ingrijpende klus, maar bij Matex maken onze ervaren monteurs het tot een vlotte en efficiënte klus. Het vervangen van een overheaddeur is vaak één dag werk. Bij grotere overheaddeuren hebben we soms een extra dag nodig. Matex kan, indien gewenst, de oude deur demonteren en afvoeren. 

Onze monteurs nemen vanzelfsprekend altijd het juiste gereedschap mee. Omdat er bij het vervangen van een overheaddeur op hoogte gewerkt moet worden, nemen wij vaak een hoogwerker mee. Zo kan de monteur de werkzaamheden op hoogte veilig én snel uitvoeren. 

Maatwerk en Configuratie

Er zijn geen standaardmaten voor overheaddeuren, omdat elke situatie uniek is. De fabrieken zijn er op ingericht om elke overheaddeur op maat te specificeren. Onze overheaddeuren worden dus op maat gemaakt. En er is veel te configureren. Denk hierbij aan glasvensters, loopdeuren en extra isolatie. Op onze overheaddeuren-pagina's zijn de mogelijkheden in detail beschreven. 

Diverse Aansturingsmogelijkheden

Overheaddeuren kunnen op diverse manieren worden aangestuurd, variërend van handzenders en bewegingsdetectoren tot inductielussen en zelfs smartphone-apps. Bij vervanging kunnen bestaande knoppen en handzenders eenvoudig worden overgezet, waardoor het vernieuwingsproces soepel verloopt.

Hoe Vervang je een Overheaddeur bij Matex?

Wil je meer informatie over het vervangen van een overheaddeur bij Matex? We werken graag een advies en aanbieding op maat uit. Volg eenvoudig deze stappen:

  1. Maak duidelijke foto’s van de buiten- en binnenzijde van de deur, waarbij het volledige railssysteem aan de binnenzijde zichtbaar is.
  2. Bedenk hoe u de nieuwe deur uitgevoerd mag worden. Een andere kleur? Meer glasvenster? Of wellicht een loopdeur? Meer informatie hier.
  3. Meet de breedte en hoogte van de opening op, zowel aan de binnen- als buitenzijde, inclusief de vrije bovenruimte tot het plafond.
  4. Stuur deze informatie via het contactformulier of naar Sales@matex.nl.

Bij opdracht komt Matex persoonlijk de maten nameten, om ervoor te zorgen dat de nieuwe overheaddeur perfect aansluit op jouw specifieke situatie.

Advies bij Zware Omstandigheden

In sommige gevallen kan een overheaddeur minder lang meegaan dan verwacht, met name in zware omstandigheden zoals bij zeer frequent gebruik, vuil, of roest. Hierbij kan een ander type deur wellicht een betere keuze zijn. Neem gerust contact op met Matex voor een professioneel advies op maat.

 

Vervang jouw overheaddeur met de expertise en service van Matex – jouw betrouwbare partner in industriële deuroplossingen.

Terug naar overzicht